Nederland is duidelijk met een inhaalslag bezig op de huizenmarkt. Prijzen stijgen, er worden fors meer woningen verkocht en het aanbod van te koop staande woningen neemt af. Het wordt daardoor steeds moeilijker om een huis te kopen. Ook meneer P., aankoopklant van Diephuisstraat 19B, merkte dat het moeilijk was om een huis te kopen in deze tijd en heeft daarom hulp ingeschakeld van Pandomo Makelaars.

Meneer P. woont momenteel samen met zijn vrouw en zonen in Harlingen. Omdat één van zijn zonen na de zomer Farmacie gaat studeren in Groningen, waren zij op zoek naar een leuk huis voor hem. “We hebben eerst zelf de markt verkend. We merkten dat de markt in Groningen redelijk overspannen was, dus wij besloten vrij snel dat wij een aankoopmakelaar in de arm wilden nemen. Via een collega van mij, die erg tevreden was met de dienstverlening van Pandomo, kwam ik bij Pandomo Makelaars terecht”, vertelt meneer P.

Hij vervolgt: “Ik heb eerst een prettig gesprek met aankoopadviseur Bea Hakkeling gehad, waarin wij onze zoekopdracht bespraken. Wij waren in eerste instantie op zoek naar een studentenhuis, maar die blijken vaak in slechte staat te verkeren. Wij wilden liever een huis waar bijna niets meer aan gedaan hoefde te worden. Samen met Bea hebben wij toen onze zoekopdracht aangepast. Het moest een eengezinswoning of appartement zijn met minimaal 2 slaapkamers, in een leuke buurt nabij het UMCG.’

Meneer P. had een voorkeur voor een woning aan de Gorechtkade, maar gezien het geringe aanbod aldaar ging dat niet lukken. Bij een bezichtiging aan het Wielewaalplein met makelaar Reimon de Wit namen we de tijd om de nabije omgeving te verkennen, en zo kwamen we ook bij de Diephuisstraat. Toen daar appartement 19b te koop werd aangeboden hebben we direct gereageerd. Dit was de vierde woning die wij hebben bezichtigd onder begeleiding van makelaar Marc Lanting en we hadden er meteen een goed gevoel over. Het was een leuke bovenwoning met 2 slaapkamers en uitzicht op een groen parkje. Ook het UMCG is op een steenworp afstand van de woning. De Groningse huizenmarkt is erg overspannen, dus snel handelen was geboden. Gelukkig was snel schakelen voor Pandomo geen probleem en aldus mogen wij ons nu trotste eigenaren noemen van dit leuke appartement.”

Op de vraag wat volgens hem de voordelen zijn van een aankoopmakelaar antwoordt hij: “Je wordt serieuzer genomen door de verkopende partij als je met een aankoopmakelaar de woning bekijkt. Het geeft meer vertrouwen. Daarnaast heeft de makelaar een groot netwerk waar je gebruik van kan maken en je bent sneller op de hoogte van nieuwe aanbiedingen. Kortom: met een aankoopmakelaar heb je meer kans op succes!”

Eind april krijgen ze de sleutel van hun nieuwe woning en kan er begonnen worden met klussen en schoonmaken. “Over drie maandjes ruilt onze zoon Harlingen in voor Groningen. Best een grote stap voor ons maar dan kunnen wij ook eens lekker een uitstapje maken naar Groningen!”.

Ook benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen bij het aankopen van een woning? Wij kunnen u helpen als wegwijzer, klankbord, raadgever en onderhandelaar. Voor vragen of meer informatie neem contact met ons op via het telefoonnummer 050 853 37 33.

Gerelateerde berichten

    Geen resultaten gevonden