Wonen in de Wijert, Groningen

De Wijert is een ruim opgezette wijk gelegen in Groningen Zuid. De Wijert heeft zijn naam te danken aan een kasteel dat vroeger in de wijk heeft gestaan en de straatnamen zijn vernoemd naar een aantal Nederlandse schrijvers. In het park van de wijk staat een olifant in het water wat echt kenmerkend is voor deze wijk.

De wijk is opgedeeld in Noord en Zuid met de Van Ketwich Verschuurlaan als grens. In de afgelopen jaren is er in de wijk een grote diversiteit aan woningtypen ontstaan, die samen één geheel vormen. Naast de Wijert Zuid ligt een grote villawijk met veel royale, vrijstaande woningen. De wijk is multicultureel en er wonen een heleboel verschillende nationaliteiten en leeftijden door elkaar heen. Door het geringe particuliere woningaanbod wonen in deze wijk relatief weinig studenten.

De wijk is gunstig gelegen nabij de A7 richting Drachten en de A28 richting Zwolle. Ook zijn er tal van OV-verbindingen te vinden en is hartje Groningen via de Verlengde Hereweg eenvoudig te bereiken met de auto of de fiets. Enthousiast geworden? Het actuele aanbod in de wijk is hieronder te vinden.

Contact opnemen

Een huis kopen in De Wijert? Met Pandomo Makelaars sta je sterker in jouw schoenen. Vraag vrijblijvend een gesprek aan. Wij bespreken graag jouw ideeën en wensen.

2 objecten in De Wijert

Van Schendelstraat 1 11

Van Schendelstraat 1 11

Magnifieke loftwoning met tuin, berging én parkeerplaats! Deze woning is...
100 m² | 3 kamers | bouwjaar 2024
9721 GV GRONINGEN
€ 525.000 k.k.
Betje Wolffstraat 22verkocht onder voorbehoud

Betje Wolffstraat 22

Licht 3-kamer appartement op de tweede verdieping met royale inpandige b...
63 m² | 3 kamers | bouwjaar 1962
9721 RR GRONINGEN
€ 199.000 k.k.
Refresh to make it work.

Waarom kiezen voor Pandomo Makelaars Groningen?

Onze klanten waarderen ons op Funda gemiddeld met een9,2

Bekijk alle beoordelingen

Op de hoogte blijven?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

*

Contact opnemen

Een huis kopen in Groningen? Met een aankoopmakelaar van Pandomo staat u sterker in uw schoenen. Vraag vrijblijvend een gesprek aan. Wij bespreken graag uw ideeën en wensen.