De voordelen van onafhankelijk hypotheekadvies

De voordelen van onafhankelijk hypotheekadvies

9-5-2023Klaas Schippers

Als consument zijn we steeds zelfredzamer, ook op financieel gebied. Bij het kopen van een huis zijn er wellicht toch vragen over de financiering ervan. Of je daarvoor een adviseur in moet schakelen bijvoorbeeld of dat je je bank moet bellen. Over de voor- en nadelen en de kosten bij het inschakelen van een (onafhankelijk) hypotheekadviseur geeft Klaas zijn visie.

Lees verder
Beperken verhuisrisico's

Beperken verhuisrisico's

6-4-2023Klaas Schippers

Steeds vaker krijgen we de vraag of het verstandig is om eerst te verkopen en dan pas een andere woning aan te kopen. In dit artikel zoomen we nader in op die vraag.

Lees verder
Belastingaangifte 2022

Belastingaangifte 2022

9-3-2023Klaas Schippers

Maart, de maand waar iedereen reikhalzend naar uitkijkt. Het begin van de meteorologische lente, maar meer nog de maand waarin de aangifte inkomstenbelasting wordt gedaan. Vanaf 1 maart zet de Belastingdienst de bij hun bekende gegevens klaar in het aangifteprogramma, waarna veel mensen hun aangifte ook zo snel mogelijk willen doen. Elk jaar zien we de nieuwsberichten voorbij komen dat de site van de Belastingdienst overbelast is en DigiD moeite heeft om het tempo bij te houden.

Lees verder
Hypotheekrente meenemen bij verhuizing

Hypotheekrente meenemen bij verhuizing

9-2-2023Klaas Schippers en Miriam Bats-Hut

In 2022 is de hypotheekrente met ongeveer drie procent gestegen, na jaren van alleen maar dalende rentestanden. Veel mensen weten niet dat ze kunnen verhuizen en de rente van hun huidige hypotheek mee kunnen nemen. En dat dat flink kan schelen in de portemonnee! Er zijn echter wel een aantal aandachtspunten om rekening mee te houden. Onze hypotheekadviseurs Klaas en Miriam leggen het in onderstaand artikel voor je uit.

Lees verder
Hypotheekgesprek? Waar en wanneer het jou past

Hypotheekgesprek? Waar en wanneer het jou past

9-1-2023Klaas Schippers

Januari… de maand van de beste wensen en goede voornemens. Bij Pandomo Hypotheken gaan we het liefst uit van realistische voornemens. Daarom blijven we dit jaar vooral doen waar we goed in zijn; gesprekken voeren die op maat gesneden zijn, om tot de best passende hypotheek te komen. Wel hebben we nagedacht hoe we dat verder kunnen verbeteren. Hoe? Lees snel verder!

Lees verder

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen binnen de nieuwbouw, koop- en huurwoningenwereld? Op deze pagina verzamelen wij al het woonnieuws dat wij belangrijk vinden om met u te delen.

Wilt u vooral van één specifieke categorie nieuws bekijken? Selecteer deze categorie dan om alle berichten over dit onderwerp te lezen.