De hypotheekrente uitgelegd

De hypotheekrente uitgelegd

6-9-2022Klaas Schippers

De afgelopen maanden lezen en horen we regelmatig wat de veranderingen in de hypotheekrente zijn. De ene keer is het een kleine daling, die gevolgd wordt door een verhoging. Maar waar bestaat die hypotheekrente nu eigenlijk uit en welke factoren hebben invloed op de hoogte ervan? In dit artikel leest u hierover meer.

Lees verder
Zoveel spaargeld is nodig voor aankoop huis

Zoveel spaargeld is nodig voor aankoop huis

7-7-2022Klaas Schippers

Een eigen huis kan volledig gefinancierd worden met een hypotheek. Toch heeft u ook eigen geld nodig bij het kopen van een huis. De bijkomende kosten kunt u namelijk niet meenemen in een hypotheek. Om hoeveel geld dat gemiddeld genomen gaat laten we u hieronder zien.

Lees verder
Een BKR-registratie, zo zit dat

Een BKR-registratie, zo zit dat

1-6-2022Klaas Schippers

Ongeveer 11 miljoen mensen staan geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Dat werkt in uw voordeel als u altijd netjes op tijd heeft betaald. Dat is bij ongeveer 95% van de mensen het geval. Een aanbieder van kredieten ziet zo dat uw betaalgedrag in orde is. Het kan echter wel gevolgen hebben voor de hoogte van een hypotheek.

Lees verder
De rente stijgt, wat nu?

De rente stijgt, wat nu?

7-3-2022Klaas Schippers

De afgelopen jaren zijn we gewend geraakt aan dalende hypotheekrentes. Maar met in ons achterhoofd het idee dat dit niet altijd zo zou blijven. De afgelopen weken hebben we gemerkt dat de rentes inderdaad nog kunnen stijgen. Reden tot paniek? Volgens ons niet. Wel is het belangrijk om goede keuzes te maken en wellicht nog te profiteren van de huidige lage rente door uw hypotheek over te sluiten.

Lees verder

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen binnen de nieuwbouw, koop- en huurwoningenwereld? Op deze pagina verzamelen wij al het woonnieuws dat wij belangrijk vinden om met u te delen.

Wilt u vooral van één specifieke categorie nieuws bekijken? Selecteer deze categorie dan om alle berichten over dit onderwerp te lezen.