Scheiding en financiering

Scheiding en financiering

7-9-2021Klaas Schippers

Raar? Komt u voor de financiering van uw woning, gaan ze praten over scheiden Dagelijks adviseren wij relaties over de financiering van hun woning. Dat kan zijn voor de aankoop of verbouwing van een woning. Maar ook in het kader van het zoeken naar mogelijkheden om de woonlasten te verlagen. Wij zien regelmatig verbazing bij onze klanten wanneer wij tijdens een hypotheekgesprek ook het onderwerp “echtscheiding” aanroeren. In dit artikel leggen we uit waarom wij dit onderwerp belangrijk vinden.

Lees verder
Verwachtingen hypotheekrente

Verwachtingen hypotheekrente

2-6-2021Klaas Schippers

Een veelgevraagde vraag tijdens onze gesprekken is: wat gaat er gebeuren met de hypotheekrente? De afgelopen jaren kenden we een steeds verder dalende hypotheekrente en de afgelopen weken worden we in het nieuws geattendeerd op een trendbreuk: de rente stijgt weer.

Lees verder
Waarom onafhankelijk hypotheekadvies?

Waarom onafhankelijk hypotheekadvies?

1-5-2018Klaas Schippers

Als consument zijn we steeds zelfredzamer, ook op financieel gebied. Bij het kopen van een huis kunnen de volgende vragen door je hoofd schieten: heb ik een hypotheekadviseur nodig voor het afsluiten van een hypotheek, of kan ik dat ook zelf? En als je het door een adviseur laat doen, doe je dat dan bij de (eigen) bank of via een onafhankelijk adviseur? Wat zijn de na- en voordelen en hoe zit het met de kosten?

Lees verder
Wijzigingen 2018 op het gebied van hypotheken

Wijzigingen 2018 op het gebied van hypotheken

8-1-2018Klaas Schippers

Verlaging LTV In 2018 wordt de laatste verlaging in de loan-to-value (LTV) doorgevoerd. Vanaf 1 januari mag maximaal 100% van de marktwaarde van de woning geleend worden. Dit betekent dat bij het kopen van een huis, de kosten koper uit eigen middelen betaald worden. Om energiezuinigheid en duurzaamheid te stimuleren, mag voor het investeren in maatregelen hiervoor een uitzondering gehanteerd worden. Deze investeringen mogen tot maximaal 106% van de marktwaarde meegefinancierd worden.

Lees verder

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen binnen de nieuwbouw, koop- en huurwoningenwereld? Op deze pagina verzamelen wij al het woonnieuws dat wij belangrijk vinden om met u te delen.

Wilt u vooral van één specifieke categorie nieuws bekijken? Selecteer deze categorie dan om alle berichten over dit onderwerp te lezen.