Voorbereid de woningmarkt op

Voorbereid de woningmarkt op

6-6-2024Klaas Schippers

Als onafhankelijk financieel adviseur begrijp ik dat het kopen en financieren van een huis een grote en lastige stap is, vooral in de huidige woningmarkt. De woningmarkt kenmerkt zich nog altijd als erg krap, waardoor het een ontzettende uitdaging is om een woning te bemachtigen.

Lees verder
Veranderingen in Box 3: Wat betekent dit voor jou?

Veranderingen in Box 3: Wat betekent dit voor jou?

7-5-2024Klaas Schippers

Nu de meeste mensen de belastingaangifte over 2023 hebben ingediend, is het een mooi moment om de toekomst van het Nederlandse belastingstelsel eens onder de loep te nemen. Ons belastingstelsel is voortdurend aan verandering onderhevig. Een van de recente onderwerpen die veel aandacht krijgt, is de hervorming van Box 3. In deze blog bespreken we wat Box 3 inhoudt, waarom het verandert en hoe deze veranderingen waarschijnlijk zullen uitpakken.

Lees verder
Koopwoningstress? Het Nationaal Koopstartfonds biedt soelaas!

Koopwoningstress? Het Nationaal Koopstartfonds biedt soelaas!

4-4-2024Klaas Schippers

Als onafhankelijk hypotheekadviseur zie ik dagelijks de struggles van starters op de woningmarkt. De prijzen zijn torenhoog, de concurrentie is moordend en de spaarrentes blijven laag. Het is dan ook goed nieuws dat het kabinet met het Nationaal Koopstartfonds (NKF) een nieuw instrument in het leven roept om starters te helpen.

Lees verder
Kun je een woning kopen met een studieschuld?

Kun je een woning kopen met een studieschuld?

7-3-2024Klaas Schippers

Ben jij die starter op de woningmarkt die graag een huis wil kopen, maar niet goed weet wat je mogelijkheden zijn omdat je een studieschuld hebt? Dan sta je daarin zeker niet alleen. We krijgen daar namelijk regelmatig vragen over. Ons doel is om alle onzekerheid en onduidelijkheid bij je weg te nemen en daarom presenteren we hier drie essentiële feiten voor jou!

Lees verder
Schenken in 2024 

Schenken in 2024

11-1-2024Klaas Schippers

Sinds 1 januari is de zogeheten “jubelton” verdwenen. Veel mensen vragen zich af wat nu nog de mogelijkheden zijn om belastingvriendelijk vermogen over te dragen. Hieronder de actuele stand van zaken.

Lees verder

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen binnen de nieuwbouw, koop- en huurwoningenwereld? Op deze pagina verzamelen wij al het woonnieuws dat wij belangrijk vinden om met u te delen.

Wilt u vooral van één specifieke categorie nieuws bekijken? Selecteer deze categorie dan om alle berichten over dit onderwerp te lezen.