Verwachtingen hypotheekrente

Verwachtingen hypotheekrente

2-6-2021Klaas Schippers

Een veelgevraagde vraag tijdens onze gesprekken is: wat gaat er gebeuren met de hypotheekrente? De afgelopen jaren kenden we een steeds verder dalende hypotheekrente en de afgelopen weken worden we in het nieuws geattendeerd op een trendbreuk: de rente stijgt weer.

Lees verder
Waarom onafhankelijk hypotheekadvies?

Waarom onafhankelijk hypotheekadvies?

1-5-2018Klaas Schippers

Als consument zijn we steeds zelfredzamer, ook op financieel gebied. Bij het kopen van een huis kunnen de volgende vragen door je hoofd schieten: heb ik een hypotheekadviseur nodig voor het afsluiten van een hypotheek, of kan ik dat ook zelf? En als je het door een adviseur laat doen, doe je dat dan bij de (eigen) bank of via een onafhankelijk adviseur? Wat zijn de na- en voordelen en hoe zit het met de kosten?

Lees verder
Wijzigingen 2018 op het gebied van hypotheken

Wijzigingen 2018 op het gebied van hypotheken

8-1-2018Klaas Schippers

Verlaging LTV In 2018 wordt de laatste verlaging in de loan-to-value (LTV) doorgevoerd. Vanaf 1 januari mag maximaal 100% van de marktwaarde van de woning geleend worden. Dit betekent dat bij het kopen van een huis, de kosten koper uit eigen middelen betaald worden. Om energiezuinigheid en duurzaamheid te stimuleren, mag voor het investeren in maatregelen hiervoor een uitzondering gehanteerd worden. Deze investeringen mogen tot maximaal 106% van de marktwaarde meegefinancierd worden.

Lees verder
Starters mogen meer lenen voor hypotheek?!

Starters mogen meer lenen voor hypotheek?!

15-12-2017Clara de Vries

De regeringspartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie willen dat minister Kajsa Ollongren een uitzondering voor starters maakt. De partijen sturen er op aan om het mogelijk te maken dat starters in 2018 toch iets meer mogen lenen om een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) af te kunnen sluiten.

Lees verder
Nog gebruik maken van de hypotheeknormen van 2017? Regelen op tijd uw hypotheek!

Nog gebruik maken van de hypotheeknormen van 2017? Regelen op tijd uw hypotheek!

30-11-2017Klaas Schippers

Per 1 januari 2018 zullen er weer wat wijzigingen plaatsvinden in de hypotheeknormen. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de verlaging van de loan-to-value (LTV) van 101% naar 100%. Dat betekent dat u vanaf 1 januari aanstaande nog 100% van de marktwaarde van de woning kunt lenen, in plaats van 101%. Hierdoor heeft u meer spaargeld nodig om een eigen woning aan te kopen.

Lees verder

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen binnen de nieuwbouw, koop- en huurwoningenwereld? Op deze pagina verzamelen wij al het woonnieuws dat wij belangrijk vinden om met u te delen.

Wilt u vooral van één specifieke categorie nieuws bekijken? Selecteer deze categorie dan om alle berichten over dit onderwerp te lezen.