Het Europapark is een stukje stad dat bij veel Groningers een bijzonder gevoel oproept. Nostalgie bijvoorbeeld, omdat hier ooit de iconische schoorstenen van de Hunzecentrale stonden. Saamhorigheid, dankzij voetbalstadion Euroborg. Het gevoel van thuiskomen als je per trein de stad binnenrijdt. En sinds de komst van woonbuurt De Linie is Europapark voor veel stadjers alleen maar nog aantrekkelijker geworden. Want fijn wonen kun je er ook! En daarom zetten we in deze nieuwsbrief woongebouw De Frontier in de schijnwerpers.

Update: De Frontier; de ruggengraat van Europapark

In wijk De Linie wordt veel aandacht geschonken aan architectuur en vormgeving. Woongebouw De Frontier is daarbinnen een van de eyecatchers. Het is een modern, licht en strak gebouw met veel speelse elementen. Zo verspringt de gevel willekeurig in hoogte en diepte en is het authentieke Groningse hofje in een nieuwe, grotere jas gestoken. Het resultaat: een grote, rustige - semi - open binnenplaats. De binnenplaats is als daktuin aangelegd en bedekt de ondergelegen parkeergarageHeel mooi en passend in deze omgeving. De Frontier wordt ook wel de ruggengraat van stadsdeel Europapark genoemd. En dat komt mede door het formaat. Het complex is met 212 (!) woningen het grootste woongebouw van Groningen en biedt voor zowel kopers als huurders vele mogelijkheden. Er is ook vrijwel altijd wel woningaanbod beschikbaar.

Voor het huidige koopaanbod klikt u op Koopaanbod in woongebouw De Frontier

en hier vindt u nog een koopwoning van De Frontier.

Nijestee verhuurt in De Frontier vrije sector huurwoningen. Als er woningen vrijkomen, vindt u deze via deze link.

Veel woningen in De Frontier hebben lichte woonkamers, een opvallende indeling en een zonneterras. Daarmee zijn ze geschikt voor zowel gezinnen, stellen als ook voor iemand met een bedrijf aan huis. De Frontier beschikt over veel verschillende type woningen. Zo staan er aan de Verlengde Meeuwerderweg ruime eengezinswoningen (nr 177 linken) en vind je in de rest van het complex maisonnetttes en appartementen in verschillende groottes.

De Frontier is bovendien een heel praktische plek om te wonen. Je rijdt hier zo de ringweg op en er is een directe aansluiting met de naastgelegen Oosterpoortbuurt. Het station ligt op enkele minuten lopen en het stadscentrum bereik je al in een kleine tien minuten. Je hebt hier de leukste en belangrijkste voorziening binnen handbereik! Dat maakt de Frontier een ideale woonplek voor velen.

Het ontwerp is van Thomas Müller van architectenbureau Müller-Reimann uit Berlijn. Het is dezelfde architect die ook voor het nog te bouwen Hotel aan de Oostwand van de Grote Markt verantwoordelijk is. Tevens ontwierp hij in 2014 het beeldplan voor de Grote Markt.

Volgens het masterplan zou De Frontier een combinatie van wonen, werken, uitgaan en recreëren worden en was het bedoeld als krachtig gebouw dat een opvallend contrast vormt met de kleinschalige bebouwing in De Linie. En dat is volgens ons goed gelukt!

Meer weten over De Frontier of wilt u een kijkje nemen in een van de woningen die te koop staan? Reimon de Wit kent alle ins en outs van dit bijzondere woongebouw.

Gerelateerde berichten

    Geen resultaten gevonden