De regeringspartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie willen dat minister Kajsa Ollongren een uitzondering voor starters maakt. De partijen sturen er op aan om het mogelijk te maken dat starters in 2018 toch iets meer mogen lenen om een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) af te kunnen sluiten.

Starters mogen meer lenen voor hypotheek?!

De regeringspartijen willen dat het percentage voor mensen met een NHG-hypotheek op 101% blijft zoals in 2017 het geval ook was. Volgens de nieuwe plannen mogen huizenverkopers vanaf 1 januari echter maximaal 100% van de waarde van hun nieuwe woning financieren met geleend geld. Bijkomende kosten, waaronder de overdrachtsbelasting en de notariskosten, moet u dus zelf betalen.

Als de door de regeringspartijen gewenste uitzondering doorgaat, heeft u minder spaargeld nodig om een huis te kunnen kopen. Wat daarbij positief is, is de verhoging van de maximale NHG-hypotheek per 1 januari aanstaande. Die gaat namelijk van € 247.450 naar € 265.000.

Natuurlijk houden wij bovenstaande voor u in de gaten en informeren wij u over nieuwe ontwikkelingen.

Benieuwd naar uw mogelijkheden? Onze hypotheekadviseur vertelt u er alles over in een vrijblijvend gesprek. Maak daarom snel een afspraak en ontdek wat in uw situatie mogelijk is!

Gerelateerde berichten

    Geen resultaten gevonden