Met ingang van 1 januari 2021 zijn er weer diverse veranderingen op komst die invloed hebben op de woningmarkt en de woonconsument. Wij geven een overzicht van de meest belangrijke zaken.

Nieuw vanaf 1 januari 2021

NHG
Met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) bent u zeker van een verantwoorde en betaalbare hypotheek. De NHG wordt het komende jaar wederom naar boven bijgesteld. In onze blog lees u hier meer over.

Energielabel
Zoals al eerder in deze nieuwsbrief is aangegeven, verandert er een aantal zaken ten aanzien van de aanvraag en de noodzaak van het energielabel in 2021.

Overdrachtsbelasting
Bij de aankoop van een woning gelden er voor starters en beleggers nieuwe belastingregels vanaf 1 januari. Meer informatie daarover leest u in de deze blog.

Belastingvrije giften
Het bedrag dat mensen belastingvrij aan anderen mogen schenken, gaat volgend jaar éénmalig met € 1.000 omhoog. De Tweede Kamer heeft de belastingwetten op dit punt aangepast vanwege de coronacrisis.

Maximaal leenbedrag
Ook in 2021 kunt u niet meer lenen dan de aan te kopen woning waard is. De maximale hypotheek blijft daarmee op 100% van de woningwaarde. Kiest u voor energiebesparende maatregelen? Dan kan er 106% van de woningwaarde worden geleend. Wat er wèl verandert leest u in onze blog.

Gerelateerde berichten

    Geen resultaten gevonden