Ook in 2021 kunt u niet meer lenen dan de woning waard is. De maximale hypotheek blijft daarmee op 100% van de woningwaarde. Kiest u voor energiebesparende maatregelen? In dat geval kan 106% van de woningwaarde worden geleend. Wat er wel verandert leest u in onze blog.

Maximaal leenbedrag

Meer hypotheek voor tweeverdieners

Wel kunnen tweeverdieners volgend jaar meer geld lenen voor de financiering van hun huis. Het tweede inkomen telt in 2021 voor 90% mee bij de berekening van de maximale hypotheek. Nu is dit nog 80%. Deze verruiming zorgt voor een fors hogere hypotheek wat duidelijk wordt in het volgende rekenvoorbeeld: Als u nu bijvoorbeeld maximaal 300.000 euro kunt lenen, dan ligt uw maximale hypotheek in 2021 tussen €10.000,- en €12.000,- hoger.

Studielening weegt minder zwaar op hypotheek

In 2021 weegt een studielening minder zwaar op een hypotheek. Vanaf nu wordt de wegingsfactor elk jaar opnieuw bepaald, waarbij rekening wordt gehouden met de gemiddelde rente op studieleningen over de laatste 5 jaar.

Voor een ex-student met een studielening van €10.000,- betekent dit dat vanaf volgend jaar een verhoging van de maximale hypotheek van ongeveer € 3000,-.

Maximale hypotheek op basis van het inkomen

In 2021 stijgt de maximale hypotheek voor huishoudens die een loonstijging verwachten. Wie er niet of slechts beperkt in inkomen op vooruit gaat kan volgend jaar minder hypotheek krijgen.

Vragen? Uiteraard kan onze hypotheekadviseur u verder helpen. Een eerste adviesgesprek verplicht u tot niets, maar kan u wel waardevolle informatie opleveren. Een afspraak is snel gemaakt via deze link.

Gerelateerde berichten

    Geen resultaten gevonden