Het is best lastig om een huis te kopen in een markt waarin huizen binnen drie dagen verkocht zijn. Een markt waarin ook huizen van een miljoen euro en meer zó weer van Funda verdwijnen. Een markt waarin gewilde huizen Funda soms niet eens halen, zo gauw hebben ze een nieuwe eigenaar gevonden. Dat het vrij lastig is heeft ook meneer M., aankoopklant van Van Starkenborghstraat 88 in Groningen, zelf ondervonden. “Na meerdere keren achter het net gevist te hebben, hebben wij Pandomo Makelaars als aankoopmakelaar in de arm genomen”, vertelt meneer M.

Een aankoopmakelaar is een grote pré

Meneer M. woont momenteel net over de grens in Duitsland samen met zijn vrouw. Zij wilden graag terug verhuizen naar Groningen. De stad waar zij beiden hebben gestudeerd en gewoond. “We wonen momenteel in Leer, maar het is hier toch minder bruisend dan in de stad Groningen. Zowel ik als mijn vrouw hebben in Groningen gewoond in onze studententijd. Naast dat wij het een hele mooie stad vinden, woont ook onze familie in Groningen. Dit heeft ons doen besluiten om op zoek te gaan naar een koopwoning in Groningen.”

Dit ging echter niet zonder slag of stoot. “In het begin gingen wij zelf zoeken via Funda. Ook hebben wij een aantal huizen bezichtigd zonder aankoopmakelaar. Echter merkten we al snel dat het een overspannen markt is, waarbij wij steeds net te laat waren. Je moet ontzettend snel reageren op een woning. En áls we al een woning konden bezichtigen, was er vaak al een bod gedaan. Er is dus geen tijd om na te denken, je moet meteen beslissen.”

Via via is hij toen terecht gekomen bij Pandomo Makelaars. “Na meerdere bezichtigingen zonder succes, gingen wij toch maar op zoek naar een aankoopmakelaar. Wij hebben toen gesproken met Bea Hakkeling van Pandomo Makelaars. Dit was een erg prettig en duidelijk gesprek en daarom besloten wij om samen met Pandomo Makelaars op zoek te gaan naar ons nieuwe huis.” Ze waren vrij breed georiënteerd en wilden graag een huis met karakter. De woning aan de Van Starkenborghstraat was precies wat zij zochten. Vooral de jaren-30 stijl sprak hun erg aan.

“Marc Lanting was onze aankoopmakelaar in dit traject. Hij heeft ons goed begeleid en ons duidelijk en goed advies gegeven over de onderhandeling en keuzes in het aankoopkoopproces. Heel fijn om iemand te hebben die weet waar je naar moet kijken in een woning en wat een goed openingsbod is. In maart krijgen we de sleutels van onze nieuwe woning en wij hebben er heel veel zin in!”