“Het heeft zo moeten zijn”, vertelt de aankoopklant van Rijnstraat 18 in Groningen. Meneer W. heeft onlangs een woning aangekocht met behulp van Pandomo Makelaars en is er ontzettend blij mee. “Ik zag door de bomen het bos niet meer, dus hulp kon ik wel gebruiken”, vervolgt hij. En dat is ook niet gek. Het kopen van een huis is super spannend. Bezichtigen, bieden, onderhandelen, de koopakte tekenen: er komt een hoop bij kijken.

Alles viel als puzzelstukjes in elkaar

“Het spookte al een paar jaar in mijn hoofd; een huis kopen in Groningen voor mijn zoon. Echter stond hij hier niet echt voor open. Hij woont momenteel nog in een studentenkamer op drie hoog, zonder balkon en met gezamenlijke keuken en wc. Niet ideaal voor een jongen die is afgestudeerd. Hij staat al een tijd op de wachtlijst voor een sociale huurwoning, maar hij heeft nog niet genoeg punten.” Dit in combinatie met de stijgende huren en de lage rente heeft meneer W. doen besluiten om nú een woning te kopen.

“Ik zag in verschillende dagbladen dat ook de huizenprijzen blijven stijgen. Dus in mijn zomervakantie heb ik besloten er nu echt werk van te maken.” Een week later, op dinsdag, zag hij een leuke woning met tuin te koop staan op Funda. Pandomo Makelaars was de verkopend makelaar van deze woning. “Ik belde woensdagmorgen naar Pandomo Makelaars en kreeg Bea Hakkeling aan de lijn. Zij vertelde mij dat de woning helaas al verkocht was. Ik vroeg of zij mij eventueel wat tips kon geven om ervoor te zorgen dat ik niet steeds achter het net vis. Bea vertelde mij wat zij voor ons kon betekenen als aankoopadviseur. Door het fijne gesprek werd ik direct enthousiast en plande een afspraak bij haar op kantoor.”

Hij vervolgt: “Tijdens dit gesprek kregen wij verschillende tips en hebben wij onze woonwensen besproken. Wij hadden begin dit jaar al een gesprek gevoerd met een financieel adviseur, dus we wisten wat op dat gebied haalbaar  was. Die vrijdag hebben wij de aankoopopdracht bij Pandomo Makelaars getekend  en zaterdag hadden wij al een aantal woningen in onze mailbox staan die aan de woonwensen van onze zoon voldeden.”

Uit het aanbod vielen twee woningen in de smaak. Eén van deze woningen was Rijnstraat 18 in Groningen. “Op dinsdagmiddag hebben wij de woning samen met makelaar Reimon de Wit bezichtigd. De eerste bezichtiging was meteen raak! Een ruime woning met tuin en twee slaapkamers op een mooie locatie in een gezellige wijk.  Mijn zoon was super enthousiast! Dat vond ik uiteindelijk het belangrijkst”. Het was een populair huis, want er waren 17 bezichtigingen gepland. “Wij wilden snel handelen, maar Reimon bleef rustig en realistisch. Dat was heel fijn. Wij hebben de volgende ochtend een bod uitgebracht. Op vrijdag hebben we nog een verhoogd bod uitgebracht en de verkoper ging akkoord. Het ging allemaal zo snel! Dat hadden wij niet verwacht.”

Inmiddels is de financiering rond en het voorlopig koopcontract getekend. De afspraak bij de notaris staat gepland op 1 december. “Wij zijn al druk bezig  met de verhuizing. Per 1 december kan mijn zoon de woning betrekken. We hebben er heel veel zin in. Alles viel als puzzelstukjes in elkaar. Het heeft blijkbaar zo moeten zijn!”.

Gerelateerde berichten

    Geen resultaten gevonden