Plegt-Vos Bouwgroep is een landelijke ontwikkelende bouwonderneming met vestigingen in Assen, Bemmel, Hengelo, Langeveen en Utrecht. Ilona Duursma is al ruim 10 jaar actief als ontwikkelaar bij Plegt-Vos. Zij vertelt waar het bedrijf voor staat en met welke projecten Plegt-Vos zich momenteel o.a. bezig houdt. Ook vertelt ze meer over de nieuwbouwprojecten Vlek 5 en 11B in Meeroevers die binnenkort in de verkoop gaan.

Zaterdag 22 oktober start verkoop Vlek 5 en 11B in Meeroevers!

UPDATE 6-10-2016
De vanaf prijzen zijn bekend!
- Vlek 5 (Meeroeverslaan): rijwoningen vanaf € 205.000,-- von
- Vlek 5 (Meeroeverslaan): tweekappers vanaf € 251.500,-- von
- Vlek 11 (Oeverpad): rijwoningen vanaf € 232.500,-- von
- Vlek 11 (Oeverpad) tweekappers vanaf € 285.000,-- von

Onderscheidend karakter
“Plegt-Vos is een ontwikkelend bouwbedrijf dat niet alleen de rol van bouwer wil aannemen, maar juist het liefst als aandrager van oplossingen wil fungeren door betrokkenheid in het voortraject”, vertelt Ilona Duursma. Ze willen niet alleen bouwen wat hun wordt opgedragen, maar ook meedenken met de klant. “We zoeken voortdurend naar oplossingen die leiden tot een maximale waarde voor de klant. Dit kunnen wij optimaal doen door in het voortraject actief betrokken te worden bij de ontwikkeling. Met onze kennis, ervaring en creativiteit willen wij onze klanten positief verrassen met onze ideeën en maximaal bijdragen aan de klantwaarde nu én in de toekomst.”

Toekomstbestendigheid
Nieuwbouwactiviteiten worden toekomstbestendiger van karakter. In de bestaande bouw verschuift de focus naar hergebruik en slim en duurzaam verbeteren. “Met onze focus op toekomstbestendigheid kijken wij naar wat de klant nu wil én naar wat de klant in de toekomst nodig heeft. Ook duurzaamheid en energiebesparing spelen hierin een belangrijke rol.”

Projecten
De projecten waar Plegt-Vos zich momenteel mee bezig houdt lopen heel erg uiteen. Van meer dan 300 studenteneenheden in modulaire vorm, tot het versterken van een school in het aardbevingsgebied of conceptuele woningbouw in Meerstad. “We zijn continu bezig met een breed pallet van bouwwerkzaamheden in verschillende vormen en van zeer uiteenlopende omvang. Zo hebben we net The Student Hotel in Groningen opgeleverd. Maar ook zijn wij momenteel bezig met de realisatie van ‘nul-op-de-meter woningen’ voor verschillende corporaties, het verbouwen en uitbreiden van een zorgcomplex en het renoveren van huurwoningen. Kortom: hele verschillende klantvragen en projecten.”

Vlek 5 en 11B in Meeroevers
Plegt-Vos ontwikkelt in Meeroevers in totaal 29 woningen, waarvan er zaterdag 22 oktober 22 in verkoop gaan. De andere 7 woningen aan de Kwelvaart moeten nog ontwikkeld worden en gaan naar verwachting volgend voorjaar in verkoop. “Met de woningen in vlek 5 en 11B kunnen wij een heel breed publiek trekken. Dit komt omdat wij de woningen zo hebben ontwikkeld dat er veel groeimogelijkheden zijn in de woning zelf. Zo zijn de woningen standaard uitgerust met 3 slaapkamers op de eerste verdieping, maar bestaat de mogelijkheid om nog 2 extra slaapkamers en een beloopbare zolderruimte te creëren op de tweede verdieping. Dit is mogelijk omdat de woningen beschikken over een hoge nok. Dit is een groot pluspunt voor grotere en/of samengestelde gezinnen.”

Vlek 5
In Vlek 5 worden 9 rij- en hoekwoningen en 6 twee onder één kap woningen gebouwd. Ilona Duursma vertelt wat deze woningen bijzonder maakt: “De woningen in Vlek 5 zijn bijzonder omdat ze standaard worden uitgevoerd met een houten veranda en vlonderterras aan de voorzijde van de woning. De veranda, die via tuindeuren vanuit de woning bereikbaar is, zorgt voor een mooie verbinding met de brede groenstrook en de hierin gelegen speelvoorzieningen. Optimaal om te genieten van de middag- en/of avondzon en de perfecte plek om zicht te houden op de spelende kinderen.”

Vlek 11B
Vlek 11B is gelegen tussen de Kwelvaart en het Woldmeer. Dit is een gevarieerd plan met rij-/ hoekwoningen en halfvrijstaande woningen uitkijkend over het Woldmeer. ”Deze woningen zijn modern en strak vormgegeven en liggen direct aan het water. De plattegrond is zo ontwikkeld dat het mogelijk is om de halpartij naar de achterzijde te verplaatsen, zodat de volledige breedte van de woning aan de waterkant benut kan worden als woonkamer. Zo kan er volop genoten worden van het weidse uitzicht op het meer. Aangezien er geen autoverkeer langs gaat is het een heerlijke en rustige plek om te wonen”.

Wilt u op de hoogte gehouden van dit nieuwbouwproject? Klik dan hier voor meer informatie en volg het project.