“Het was 10 jaar geleden nog zeker geen kant en klaar besluit dat ik makelaar zou worden. Maar als je eenmaal in het vak rolt, dan is het toch wel een erg leuke baan.” Gerben is sinds 1 februari in dienst bij Pandomo Makelaars. Hij stelt zich hierbij graag even voor.

Van bordenjongen tot gecertificeerd NVM makelaar: Gerben Cazemier!

“Mijn eerste ervaringen, ongeveer 14 jaar geleden, met de makelaardij deed ik op bij Pandomo Makelaars als student die, op een scooter met een karretje erachter, te koop en verkocht-borden mocht rondbrengen, plaatsen en weer ophalen. Mijn eerste opleiding deed ik binnen het Bank- en Verzekeringswezen. Natuurlijk ook leuk, maar door mijn bijbaan bij Pandomo Makelaars en andere commerciële bijbanen , werd mij duidelijk dat verkoop en het voeren van persoonlijke, maar commerciële gesprekken heel goed bij mij passen. Toen was voor mij het plaatje rond en besloot ik de opleiding Vastgoed & Makelaardij te gaan volgen.

Na mijn opleiding Vastgoed & Makelaardij heb ik 2,5 jaar in Stadskanaal gewerkt en daar ben ik opgeleid tot gecertificeerd NVM Makelaar. Na 2,5 jaar trok de stad zo mijn aandacht en interesse, dat ik in 2017 de stap naar Makelaardij Groningen heb gemaakt.

Nu liggen er mooie uitdagingen op mij te wachten bij Pandomo Makelaars. Het kantoor is groot, er zijn meerdere takken van sport en ik voel dat ik hier mijn vleugels kan en mag uitslaan waardoor ik me verder kan ontwikkelen. Hoewel ik van nature beste snel onrustig ben, verwacht ik hier, mede door de dynamiek van dit kantoor, goed te kunnen aarden.

En inderdaad: Piet Cazemier is geen onbekende van me. Hij is mijn oom, de jongere broer van mijn vader. Als Piet en ik elkaar in privésferen spreken, dan praten we Fries. Zakelijk doen we het gewoon op z’n Nederlands. Dat zorgt er ook voor dat we privé en zakelijk prima kunnen scheiden.

Ik haal energie uit het feit dat je als makelaar zo’n mooie rol hebt voor verkopers èn kopers bij een van de belangrijkste beslissingen in hun leven. Vind het echt geweldig om daar een bijdrage aan te leveren en onderdeel van uit te maken en te helpen en ontzorgen waar nodig. 

Waarvoor u mij moet inschakelen? Ik ben enthousiast en ga geen uitdaging uit de weg. Bovendien ‘klik’ ik gemakkelijk met mensen en dat vind ik heel waardevol. Ik heb graag oog voor de mens achter het huis en heb daardoor vaak leuke en persoonlijke gesprekken die soms niet eens over het huis gaan. Dat vind ik juist heel mooi en dat helpt me om het beste en meest passende en persoonlijke advies te geven aan mijn klanten.”

Gerben Cazemier