Begin maart kondigden wij aan dat ons kantoor een financieel adviseur heeft verwelkomd; Klaas Schippers. Nu, een maand na zijn start, willen wij hem verder aan u voorstellen.

Interview met nieuwe collega Klaas Schippers (Financieel Adviseur)

Wie is Klaas Schippers in een notendop?
Een 36-jarige enthousiaste en gedreven financieel adviseur! Getrouwd met Krista en papa van Silvan (5) & Thijmen (3). Naast ons vieren, maken drie katten ons gezin compleet en wonen we met heel veel plezier in het mooie Zuidhorn. In mijn vrije tijd mag ik graag hardlopen en doen ik aan Basic Fight (kickboksen op een respectvolle en beheerste manier). De afwisseling van individueel (hardlopen) en teamsport (Basic Fight) vind ik ontzettend fijn.

Hoe ben je in de Hypotheken terecht gekomen?
Op de HEAO ben ik begonnen met de opleiding Management, Economie & Recht. Vanaf het tweede jaar werd de afstudeervariant Financial Services Management aangeboden. Een duale opleiding bank en verzekeringen. Een half collegejaar studeren en vervolgens een half jaar die kennis in de praktijk brengen sprak me daar zeer bij aan. Na het afronden van die studie ben ik verder de financiële sector ingegaan. Het feit dat ik vroeger graag monopoly speelde, zal hoogstwaarschijnlijk ook wel onbewust meegespeeld hebben in die keuzes..

Wat deed je voordat je afgelopen maart bij Pandomo Makelaars begon?
In de afgelopen ruim tien jaar heb ik verschillende functies uitgeoefend bij een grote bank, waarbij financieel advies het leeuwendeel is geweest. Na daar met heel veel plezier te hebben gewerkt, heb ik de keuze gemaakt om iets anders te willen gaan doen. Het vak van financieel adviseur vind ik nog veel te leuk om op te geven, een andere invulling ervan leek me wel een mooie uitdaging. Klanten helpen met het kopen van hun (t)huis, volledig op mijn eigen manier.

Wat houdt je werk precies in?
Een eigen huis kopen is waarschijnlijk de grootste uitgave die iemand in zijn/haar leven doet. Daarom vind ik het heel belangrijk dat het financiële plaatje erachter helemaal klopt en goed voelt. Dat is waar mijn toegevoegde waarde om de hoek komt kijken. In het kort begeleid ik mijn klanten vanaf het eerste gesprek tot en met het zetten van de handtekening bij de notaris, op een laagdrempelige en persoonlijke manier. Hierbij probeer ik zoveel mogelijk het werk uit handen van mijn klanten te halen, zodat zij op een onbezorgde manier richting woningoverdracht gaan. In mijn gesprekken inventariseer ik de financiële situatie van mijn klanten, luister naar hun wensen en behoeften en geef op basis daarvan een passend advies. Vervolgens zorg ik ervoor dat de best passende geldverstrekker en verzekeringsmaatschappij hierbij betrokken wordt.

Waar krijg je energie van in je werk?
Van heel veel verschillende dingen! De aanleiding is bij heel veel gesprekken misschien gelijk, de inhoud van de gesprekken is telkens anders, omdat je steeds met verschillende mensen om tafel zit. Dit maakt elk gesprek anders en ontzettend leuk. Om vervolgens in die gesprekken de relatief moeilijke materie van o.a. hypotheken in begrijpelijke taal uit te kunnen leggen, waardoor klanten snappen waarover het gaat en met een goed gevoel de deur uitgaan. Ook de uitdaging om de juiste geldverstrekker qua voorwaarden en rente met de juiste klant te matchen is iets waar ik veel energie krijg. Zo zijn er nog veel meer zaken te noemen, waardoor ik elke dag met een big smile naar en van mijn werk ga!

Vertel eens over de eerste maand bij Pandomo Makelaars? Wat is je opgevallen?
In eerste instantie moet ik bekennen dat het in het begin wel even wennen was: van een werkomgeving met ruim 200 collega's, naar bedrijf met in totaal 13 collega's. Nu een maand later, zou ik niet anders meer willen. Het is een heel mooi bedrijf, met fijne collega's. Wat me opgevallen is, is de ongedwongen sfeer die hier hangt en de "met z'n allen de schouders eronder"-mentaliteit. Ondanks dat Pandomo Makelaars de grootste verkoopmakelaar van Groningen is, worden klanten op een persoonlijke manier geholpen en zijn ze allesbehalve een nummer.

Wat zijn je ambities voor de komende 5 jaar?
Mijn ambitie is om Pandomo Makelaars ook op het gebied van financieel advies tot een gerenommeerde naam te maken. Als we over vijf jaar een terugblik doen, dan hebben we heel veel klanten geholpen met het vervullen van hun woonwens. Dat realiseren we doordat we onze klanten op alle vlakken kunnen ondersteunen. Zowel met aankoopbegeleiding, verkoop van de huidige woning en nu ook met het regelen van de benodigde financiering!

Benieuwd wat Klaas voor u kan betekenen op financieel gebied? Kijk op onze website of neem contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak.