In 1854 werd de Groninger gasfabriek geopend op een stuk grond dat later bekend werd als het Gasterrein. Dit was het enige terrein binnen de vestingwallen waar nog een dergelijk groot gebouw kon worden gehuisvest. Het was de tweede gasfabriek van Nederland, na die van Amsterdam.

Nieuw wonen in het Ebbingekwartier

In 1987 ontstond het plan om het gebied aan te wijzen als intensiveringszone voor (boven)regionale en stedelijke functies waarbij, door de omvang van het terrein, vooral kansen werden gezien voor wonen en werken. Het gebied moest daarbij zoveel mogelijk autoluw worden, maar wel goed bereikbaar zijn voor fiets en openbaar vervoer. Een schone en rustige wijk! Voor de auto's zou er een parkeergarage komen, een halve parkeerplek per woning. In 1995 zijn deze plannen voor CiBoGa goedgekeurd.

Volop in ontwikkeling

Het Ebbingekwartier, ook wel het CiBoGa (Circus-, Boden- en Gas) terrein genoemd, is volop in ontwikkeling. In verschillende fases worden leuke en frisse nieuwbouwcomplexen gerealiseerd voor zowel kopers als huurders.

Je kunt er, naast prettig wonen, tegenwoordig ook prima recreëren aan het stadsstrand, cultuur snuiven in DOT en Simplon en lekker eten en drinken in Grand Café & Restaurant De Oude Gasfabriek. Daarnaast zijn alle voorzieningen en de binnenstad uiteraard op loopafstand.

Huren in Ebbingekwartier

We zijn inmiddels aanbeland bij Fase 6 op het Ebbingekwartier en dit project is volop in aanbouw.

Naast verschillende koopwoningen worden er 21 huurwoningen gerealiseerd en de verwachting is dat deze dit voorjaar nog in de verhuur gaan! De woningen zullen uiteraard voldoen aan de laatste eisen en normen en tevens aardbevingsbestendiger worden gebouwd.

Er is keuze uit 2 verschillende type ‘vrije sector’ huurwoningen, 11 ruime eengezinswoningen tussen de 115 en 135 m2, en 10 maisonnettes tussen de 80 en 95 m2.

Alle woningen beschikken over privé buitenruimte in de vorm van een dakterras en/of een plaats/tuin en een vrijstaande privé berging. Je kunt letterlijk onder je woning parkeren in de grootste enkellaagse parkeergarage van Nederland met maar liefst 1200 plaatsen.

Zodra de woningen definitief verhuurd kunnen worden, zullen we dat uiteraard kenbaar maken via onze nieuwsbrief, website en overige (sociale) kanalen.