Op donderdag 3 november om 16.00 uur is de symbolische eerste paal van het nieuwbouwproject Jakobijn geslagen in het bijzijn van initiatiefnemers, toekomstige bewoners, gemeente en andere betrokkenen. Wethouder Roeland van der Schaaf van de gemeente Groningen verrichtte de officiële handeling van de start bouw op de bouwlocatie. Het nieuwbouwproject is inmiddels volledig uitverkocht.

Eerste paal van nieuwbouwproject Jakobijn geslagen!

De Jakobijn is gelegen aan het Boterdiep in het stadscentrum van Groningen. De stoere locatie waar vroeger de oude gasfabriek stond, wordt omgetoverd tot aantrekkelijke blikvanger. Dit voormalig industriegebied wordt getransformeerd tot een dynamische woonplek. Dé plek in de binnenstad van Groningen, waar wonen, werken, sport en cultuur samenkomen.

De Jakobijn biedt. 45 appartementen met minimaal twee of drie slaapkamers en variërend van 60 m2 t/m 130 m2. De hoogwaardige architectuur, gecombineerd met de ruimte én de locatie maken de Jakobijn een geweldige plek om te wonen. Alle voorzieningen zijn vlakbij en ook het  Noorderplantsoen en de Grote Markt liggen op loopafstand. En parkeren kan gewoon in de parkeergarage onder het gebouw. Daarnaast wordt op de begane grond 160 m2 kantoorruimte gerealiseerd.