Westerwal

9726 GM Groningen

NIEUW EN GROOTS WONEN NABIJ CENTRUM GRONINGEN
Ben je op zoek naar een nieuwbouwhuis in Groningen? Wil je graag thuiskomen in een gemoedelijke en kindvriendelijke wijk, maar kun je het stadse leven niet missen? Dan is nieuwbouwplan Westerwal echt iets voor jou.

Op het voormalig Enceha-terrein in de populaire Zeeheldenbuurt werken de Groningse ontwikkelaar Mensenborgh en Van Omme & De Groot Projectontwikkelaars en Bouwers uit Rotterdam samen aan nieuwbouwplan Westerwal. Tussen de Van Heemskerckstraat en de Admiraal de Ruyterlaan komen 171 appartementen te huur in de vrije sector en 22 grote eengezinswoningen te koop. Straks is dit een fantastische plek om te wonen: aan het Hoendiep, met het centrum van Groningen op loopafstand, de uitvalswegen dichtbij en het openbaar vervoer om de hoek!

GEVARIEERD WONINGAANBOD
Het nieuwbouw woningaanbod van Westerwal is gevarieerd. In het vijflaagse appartementengebouw komen 171 twee- en driekamerappartementen met woonoppervlakten variërend van circa 49 tot 87 m2.
De grote eengezinswoningen zijn er in twee types. Er is keuze uit stoere herenhuizen aan het Hoendiep met vier woonlagen en minimaal 182 m² woonoppervlakte en uit drielaagse hofwoningen van circa 152 m².

EEN UNIEKE KANS VOOR DE GRONINGSE WONINGZOEKENDEN
Voor het ontwerp liet de architect van AAS Groningen zich inspireren door het industriële verleden van het gebied en de ligging aan het Hoendiep. Het nieuwbouwplan moet een stoer karakter krijgen en bovenal veel woongenot bieden in een groen straatbeeld. Groenstroken en brede, autoluwe woonstraten met stoepen bepalen de sfeer. Dit nieuwbouwplan wordt echt een mooi nieuw stukje Groningen. Zelden zie je zulke grote nieuwbouw koophuizen zó dicht bij het centrum. Een unieke kans!

INTERESSE? BLIJF OP DE HOOGTE!
Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het definitieve ontwerp van het plan. De verkoop van de woningen start naar verwachting medio 2018. De appartementen worden later, in 2019, te huur aangeboden. Kijk voor meer informatie en aanmelden voor de nieuwsbrief van Westerwal ga naar de projectsite Westerwal-Groningen.nl.

Het project is in voorbereiding, impressies zijn nog in concept.

Kenmerken

Overdracht

Aantal kavels
0
Aantal beschikbaar
0

Indeling

Woonoppervlakte (m²)
van 152 tot 182 m²
Woning inhoud (m³)
van 425 tot 520 m³

Buurtinformatie

Data: Zeeheldenbuurt (3375 woningen met 4265 inwoners)

Koop woningen
43%
Huur woningen
56%
Leeftijdsopbouw
0 - 14 jaar
15 - 24 jaar
25 - 44 jaar
45 - 64 jaar
65+ jaar
Samenstelling HuishoudensZeeheldenbuurt
Eenpersoons81%
Zonder kinderen14%
Met kinderen5%
Terug naar zoekresultaten

Uw verkopende makelaar voor dit project

Nico Nijenhuis

Makelaar Nieuwbouw