Suikerunieterrein

9743 AN Groningen

prijs onbekend

Uw specialisten voor dit project

Nico Nijenhuis & Helene Klein

Nico Nijenhuis
& Helene Klein

Er is een nieuwe naam voor het voormalige Suikerunieterrein: Suikerzijde!

Suikerzijde begint steeds meer vorm te krijgen.
Het voorontwerp van het bestemmingsplan voor het gebied is bijna gereed. Vanaf 9 april kunt u via bovenstaande link 'Project website' het complete bestemmingsplan van Suikerzijde inzien. Via diezelfde link kunt u bovendien ook digitaal reageren op de plannen.

Van 9 april tot en met 3 juni 2020 kunt u reageren op:

* De voorontwerp structuurvisie De Suikerzijde
* Het milieueffectrapport
* Het voorontwerp bestemmingsplan De Suikerzijde deelgebied noord

De verwachting is dat er in het najaar van 2020 een volgende inspraakronde over het 'ontwerp structuurvisie' en het 'ontwerp bestemmingsplan deelgebied noord' zal worden georganiseerd.

Groningen groeit
Onze stad groeit. De verwachting is dat de gemeente over tien tot vijftien jaar is gegroeid naar misschien wel 250.000 inwoners. Dat betekent automatisch dat er behoefte is aan meer woningen.
Het voormalig Suikerfabriekterrein, een gebied van 130 hectare, is een geschikte locatie voor woningbouw. De Gemeente Groningen heeft het gebied aangekocht om daarmee sturing te kunnen geven aan de toekomstige, stedelijke ontwikkeling van de westkant van de stad. De gronden zijn eind 2010 al overgedragen aan de gemeente. Het terrein, zo groot als de binnenstad, met een (binnen)stedelijke ligging en een unieke cultuurhistorische betekenis, ligt klaar voor gebruik!

Hoe blijft een snelgroeiende stad compact, aantrekkelijk, leefbaar en gezond voor álle inwoners? Met de ontwerp-omgevingsvisie ‘The Next City’ wordt de Groningse leefkwaliteit voorop gezet en geeft de gemeente richting aan de toekomstige ontwikkeling van de stad.

Huidig gebruik van het terrein
Tot 2030 is een deel van het voormalig fabrieksterrein in gebruik voor tijdelijke functies die een aanvulling bieden op het aanbod in de binnenstad van Groningen. Op het voorterrein wordt gewerkt aan tijdelijke initiatieven met creatieve bedrijven, duurzame ondernemingen, logies (De Loskade) en evenementen. Op een deel van het achterterrein zijn diverse onderwijsinstellingen en verschillende kunstenaars werkzaam op het gebied van: voedsel, biobased, energie en zorg & gezondheid.

De Kreken
Waar gaan ze de nieuwe woonwijk De Kreken nu precies bouwen? Deze nieuw te bouwen wijk komt vrijwel zeker ten zuiden van het Hegepad tot aan de huizen aan de Peizerweg. Er passen daar ten zuiden van het Hegepad over de gehele breedte 900 woningen en in eerste fase zullen er naar alle waarschijnlijk circa 550 huizen worden gebouwd. Het is de bedoeling dat de eerste huizen binnen vijf jaar worden opgeleverd en dat er ongeveer 100 woningen per jaar gebouwd gaan worden, afhankelijk van de vraag. De naam ‘De Kreken’ brengt in herinnering dat in dit landschap kreken liepen, die ooit uitlopers waren van de vroegere Waddenzee. De bebouwing zal de natuurlijke lijnen gaan volgen van deze kreken.

De nieuwe wijk wordt anders dan bijvoorbeeld de wijk de Buitenhof, ook vlakbij de Peizerweg. Men spreekt bij De Kreken van een ‘groen stedelijk milieu met een accent van hoogbouw’. Tuinen rondom de woningen worden ‘kleinschaliger’ en men heeft het over ‘inclusief’ wonen voor heel verschillende groepen. Wat men op het Suikerfabriek-terrein gaat bouwen moet ‘de wijk van de toekomst’ worden, waar duurzaamheid voorop staat. Met een intelligent Smart Grid energienetwerk, zero-waste (geen afval), het parkeren geminimaliseerd en de nadruk op de het gebruik van openbaar vervoer.

Huidig gebruik van (een deel van) het terrein
Tot 2030 is een deel van het voormalig fabrieksterrein in gebruik voor tijdelijke functies die een aanvulling bieden op het aanbod in de binnenstad van Groningen. Reden hiervoor is dat er momenteel nog geen woonbestemming op de locatie ligt. Bouw- en ontwikkelbedrijf Van Wijnen speelde hier onder meer op in met pop-up-project Loskade. Loskade biedt ‘Short Stay’ verblijf op het Suikerfabriekterrein aan. Huurders mogen tijdelijk (maximaal een half jaar) verblijven in nieuw gebouwde en compleet ingerichte wooneenheden.

Op het voorterrein werken diverse creatieve bedrijven aan duurzame ondernemingen en tijdelijke initiatieven als logies en evenementen. Op een deel van het ‘achter terrein’ van het Suikerfabriekterrein zijn momenteel verschillende onderwijsinstellingen en kunstenaars samen aan het werk binnen vier programmalijnen: voedsel, biobased, energie en zorg & gezondheid.

Geïnteresseerd?
Wilt u op de hoogte blijven van alle volgende stappen die rondom ‘Suikerfabriekterrein’ worden genomen? Ziet u zich hier misschien al stiekem wonen? Pandomo Makelaars kan u helpen up-to-date te blijven. Klik op ‘volg dit project’ en laat uw gegevens achter. Via digitale mailingen zorgen wij ervoor dat u betrokken en goed geïnformeerd blijft.

Over dit object

Overdracht
StatusOntwikkelgebied, in voorbereiding
Prijsprijs onbekend
Aantal Kavels999
Bouw
Bouwvormnieuwbouw
Type ObjectWoonhuis
Indeling
Woonoppervlaktevan tot

Project tijdlijn

  1. Conceptfase locatie ontwikkeling
  2. Indeling kavels bekend
  3. Type woningen concept
  4. In verkoop
  5. Uitverkocht
  6. Start bouw
  7. Oplevering

Geïnteresseerd?
Plan nu gelijk een infogesprek!

  • Eerlijk en onafhankelijk advies

  • Persoonlijke benadering en service

  • Direct inzicht in uw mogelijkheden

prijs onbekend

Buurtinformatie:
Groningen (50 woningen met 65 inwoners)

Koop woningen
45%
Huur woningen
50%
Leeftijdsopbouw
0 - 14 jaar
15 - 24 jaar
25 - 44 jaar
45 - 64 jaar
65+ jaar
Samenstelling HuishoudensGroningen
Eenpersoons82%
Zonder kinderen8%
Met kinderen10%
Refresh to make it work.
Terug naar zoekresultaten

Uw specialisten voor dit project

Nico Nijenhuis & Helene Klein

Nico Nijenhuis
& Helene Klein