VolkerWessels Vastgoed is een landelijk opererende ontwikkelaar die gevestigd is in Nieuwegein en bouwt voor de toekomst. Marianne Davidson is vastgoedontwikkelaar bij VolkerWessels Vastgoed. Zij vertelt waar het bedrijf voor staat, maar gaat vooral in op het nieuwbouwproject Engelse Park die binnenkort bij ons in verkoop komt.

Engelse Park – Een groene woonwijk met een stedelijk karakter

Voorstelrondje
Marianne Davidson houdt zich in haar werk als vastgoedontwikkelaar bezig met de ontwikkeling en acquisitie van woningbouw en zorghuisvesting. “We zijn altijd bezig met nieuwe ontwikkelingen in de bouw, waarin wij proberen voorop te lopen. Hierbij kan worden gedacht aan duurzaamheid, maar ook inspelen op de laatste woontrends en behoeftes. Door goed te kijken naar de omgeving, de woningwensen van toekomstige bewoners en te luisteren naar alle betrokken partijen ontwikkelen wij een prettig thuis voor iedereen”, vertelt Davidson.

Projecten
“In Groningen werken wij met veel plezier aan projecten als Helpermaar en de oostwand op de Grote Markt. Energiezuinige en comfortabele woningen in een gezonde omgeving met keuzevrijheid voor iedereen, zijn bij ons het uitgangspunt. Momenteel zijn wij, samen met Ballast Nedam, bezig met het ontwikkelen van het nieuwbouwproject Engelse Park.”  Ballast Nedam heeft in het recente verleden in Groningen, in een andere bouwcombinatie, het Europapark gerealiseerd met als kern het Euroborg voetbalstadion inclusief alle nevenfuncties, geflankeerd door de woontorens Stoker en Brander.

Engelse Park
Karakteristiek voor de nieuwe wijk Engelse Park is de groene opzet. Door de aanleg van de ‘groene longen’ krijgt de wijk een open en groen karakter, de stedelijke woningen zorgen voor het stadse gevoel. Voetgangers spelen de boventoon; de meeste straten worden woonerven, waar alleen bestemmingsverkeer rijdt en auto’s te gast zijn. In het Engelse Park wordt er gespeeld op straat en op de grasveldjes in de wijk. Een wandelroute dwars door het gebied en de mooie route langs de waterkant biedt voetgangers alle ruimte om in en rond de wijk vrij te bewegen.

Het plan bestaat uit ca. 95 woningen, waarvan 65 Tuinwoningen en 30 Parkwoningen. De woningen zijn eengezinswoningen, variërend van ca. 110 m2 tot 175 m2, met ieder een royale tuin. Dit biedt voor veel mensen de kans om een woning naar wens te kopen in het Engelse Park. Door een gevarieerd aanbod wordt er gestreefd naar een gemêleerde groep bewoners, net zoals in de rest van de stad. Iedere woning heeft minimaal één eigen parkeerplaats in de parkeerkoffer of op eigen erf. Bezoekersparkeren komt waarschijnlijk langs de Engelse Kamp.

Marianne Davidson vertelt: “De parkwoningen zijn gesitueerd rond de ‘groene longen’ die vanuit de kade het gebied in steken. Hierdoor ontstaat er een parkachtige omgeving waarbij groen een zeer prominente rol krijgt in het gebied. De tuinwoningen krijgen een wat stedelijker karakter dan de parkwoningen, maar wel met ieder een royale tuin.”

Locatie
Met de ondertunneling van de Ring Zuid wordt niet alleen het Engelse Park nóg meer een onderdeel van de binnenstad van Groningen, ook bevorderd dit de lucht- en woonkwaliteit in dit gebied.

“De bereikbaarheid is uitstekend. Project Engelse Park ligt aan de autoluwe weg de Engelse Kamp, waar vandaan je in minder dan 10 minuten fietsen in de binnenstad staat van de stad Groningen. Met de auto zit je binnen 5 minuten op de A7 richting Joure (Amsterdam) en op de A28 richting Assen en Zwolle. Met de komst van station Groningen Europapark is er een frequente treinverbinding met Assen, Meppel, Zwolle en Groningen op een steenworp afstand.”

Dit is een project in voorbereiding. Klik hier en meld u aan als geïnteresseerde of volg dit project en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Gerelateerde berichten

    Geen resultaten gevonden