Maandag 18 september startte de sloop van het roze pand op de hoek Grote Markt-Poelestraat. Zo wordt ruimte gemaakt voor de nieuwbouw van Merckt. Wanneer het pand gesloopt is en het puin geruimd, begint bouwer Plegt-Vos met de bouw van Merckt: een unieke woon- en horecaplek aan de Grote Markt.

De sloop is begonnen; nieuwbouw 'Merckt' is gestart!

Sloop
Momenteel wordt er hard gewerkt aan de sloop van het roze pand. Bij de sloop wordt alles in het werk gesteld om de overlast van bijvoorbeeld geluid en stof tot een minimum te beperken. Het gebouw wordt van bovenaf met minikranen verdieping voor verdieping gesloopt. Deze werkwijze voorkomt trillingen en oncontroleerbare situaties. De sloop van een verdieping neemt ongeveer een week in beslag. Ze verwachten begin november klaar te zijn met de sloop.

De Nieuwe markt
De oostzijde van de Grote Markt is nu nog een ruige bouwplaats maar over twee jaar ligt hier de gezellige Nieuwe Markt met zijn gezellige terrasjes en het in het midden het Groninger Forum dat zal dienen als nieuw culturele hotspot.

Merkct
Merckt wordt een unieke woon- en horecaplek; de huiskamer van de Stad. In Merckt komen 18 appartementen met een hoog afwerkingsniveau. Het heeft allure, comfort en ongekende buitenruimtes mét enerverend uitzicht. Op de begane grond komt een nieuw concept: de Foodmerckt. Merckt wordt bekroond met een unieke rooftop bar.

Beschikbare appartementen
Van de achttien appartementen die te koop werden aangeboden zijn er nu nog maar twee beschikbaar.

Appartement 2.02 – Koopsom € 449.000,- (102 m²)
Dit driekamer appartement is verrassend licht en l luxueus . U komt thuis en kijkt uit over de sfeervolle Nieuwe Markt. Op de achtergrond heeft u zicht op de nieuwe cultuurparel, het Groninger Forum. Food for thought, van binnen uit. De fraaie buitenruimte  ligt aan de Nieuwe Markt en u heeft via de veelbelovende gezellige Naberstraat zicht op de Grote Markt . U proeft de stadse sfeer vanaf uw eigen terras. Heel relaxt, onder het genot van een verse kop koffie of een goed glas wijn. Heeft u behoefte aan privacy en rust, dan trekt u zich gewoon binnen terug.

Appartement 3.01 – Koopsom € 899.000,- (176 m²)
Dit magnifieke appartement is uniek in zijn soort en over de volle breedte georiënteerd op de Grote Markt en de toekomstige Naberstraat. Met buitengewoon fraaie raampartijen die zorgen voor een ultiem ruimtelijke beleving. Vanuit de royale buitenruimte kunt u altijd genieten van de Grote Markt en het zicht op het monumentale Stadhuis. Met een goed glas wijn in de avondzon of met volle teugen de reuring meebeleven, u bepaalt ‘t zelf. En wilt u absolute rust, dan kunt u binnen genieten van rust en comfort. Wat u ook nog zelf kunt bepalen is de indeling: u hebt de keuze uit een aantal indelingsvarianten.

Klik hier voor meer informatie over dit prachtige project en de beschikbare appartementen.
Grijpt u deze unieke kans?