Normaliter organiseert de NVM twee keer per jaar de NVM Open Huizen Dag. Het doel van de NVM Open Huizen Dag is om laagdrempelige en uitnodigende wijze een huis te kunnen bezichtigen.In de laatste edities deden ruim 13.200 woningeigenaren mee. Bijna 1 op de 3 woningen die op 1 oktober 2022 te koop stond, was te bezichtigen tijdens de NVM Open Huizen Dag. Waarom zou je als verkopend huiseigenaar meedoen?

Zaterdag 1 april: NVM Open Huizen Dag

Heb je je huis te koop staan bij ons? Dan zal jouw verkopend makelaar je in de komende weken informeren over de mogelijkheden van de Open Huizen Dag.

  1. Door de NVM wordt voor deze dag multimediaal aandacht gevraagd. Er lopen dus potentiele woningzoekenden rond in je woonplaats, wijk of straat. Bovendien wordt je huis extra gepromoot op funda, terwijl funda rond deze dagen twee keer zoveel bezoek heeft dan normaal.
  2. 35% van de woningen die heeft deelgenomen aan de NVM Open Huizen Dag van herfst 2022 is vier weken later verkocht. Van de woningen die niet hebben deelgenomen is in dezelfde periode 29% verkocht.
  3. Met deelname aan de NVM Open Huizen Dag laat je aan kopers duidelijk zien hoe serieus je bent om de woning daadwerkelijk te willen verkopen.
  4. Spring eruit ten opzichte van de concurrent.
  5. Door de bezichtigingen op één dag te laten plaatsvinden, voorkom je dat je meerdere keren je woning op orde moet brengen.
  6. Je kunt na afloop zien hoe je woning in de markt ligt. Aan de hand van de bezichtigingen en reacties kun je je woningpresentatie aanpassen of een andere verkooptactiek met je NVM-makelaar bespreken.

De NVM Open Huizen Dag werkt in de komende weken als aanjager. Als men al een huis op het oog heeft, wil men natuurlijk niet concurreren met kopers die tijdens de NVM Open Huizen Dag verliefd worden op een woning. Afgelopen najaar was 1 op de 20 deelnemende woningen voorafgaand aan de NVM Open Huizen Dag al verkocht.

Wil je dus je huis verkopen, maar vraag je je af wat de beste strategie is? Vraag het aan onze makelaars Gerben, Marc of Jasper! Zij helpen je graag verder.

Gerelateerde berichten

    Geen resultaten gevonden