Langs de ring aan de Friesestraatweg wordt flink gebouwd! De nieuwe wijk Het Ommeland biedt ruimte aan 64 grondgebonden huurwoningen en 58 huurappartementen en studio's. De eerste fase woningen wordt in september opgeleverd.

Wonen in het Ommeland

De woonwijk draagt de naam Het Ommeland en is genoemd naar het naastgelegen bedrijvencomplex: de voormalige melkfabriek ‘De Ommelanden’.

De architect 'Onix NL' uit Groningen is verantwoordelijk voor de opzet en het uiterlijk van de wijk. Zij hebben zich duidelijk laten inspireren door het naastgelegen industrieel erfgoed 'De Ommelanden'. De wijk krijgt hiermee een robuuste en industriële uitstraling met een fraaie gevelsteen en zware, betonnen kaders. Er is bovendien veel aandacht voor een fijn leefklimaat. De besloten hofjes worden voorzien van veel groen waardoor ze aan historische 'bagijnenhofjes' doen denken en bewoners uitnodigt elkaar juist daar te treffen.

Het plan voor de woonbuurt is in allerlei opzichten bijzonder. In tegenstelling tot ontwikkelingen als bijvoorbeeld in de Reitdiepzone, laat Brivec het bij zes etages voor het appartementengebouw en bouwt ’ouderwetse rijtjeshuizen'. Brivec kiest daarbij expliciet niet voor kleine studio’s of studentenkamers. "Wij krijgen veel complimenten uit de buurt voor het plan.’’

"De appartementen zijn 48 m2 en de huizen minstens 100 m2. We verhuren vanaf € 700,-. Daarmee bouwen we vooral voor de groeiende groep mensen die niet meer in aanmerking komt voor een sociale huurwoning maar ook nog niet genoeg geld kan lenen voor de aanschaf van een eigen huis. Daar is veel en steeds meer behoefte aan’’, aldus Marco van den Hoorn van Brivec.

Qua uiterlijk zegt Van den Hoorn het volgende: "Het heeft iets industrieels, maar Het Ommeland is tegelijk ook knus te noemen. De hofjes zijn gesloten aan de straatkant en open aan de kant van het Reitdiep. Langs de oever komt ook een openbaar toegankelijk pad. Dat wil de stad graag langs de gehehele zone, net als aan de overkant.’’

Kortom, Het Ommeland wordt een leuke, frisse en toegankelijke nieuwe woonwijk. Stads wonen buiten de binnenstad met toch alle voorzieningen in de buurt. Zo zijn er 3 winkelcentra op fietsafstand te bereiken (Paddepoel, Reitdiep en Vinkhuizen).

We verwachten per 1 juli in verhuur te gaan met fase 1. Onder het kopje 'Nieuwbouw' op onze website staat Het Ommeland als project in voorbereiding al gepresenteerd. Wilt u op de hoogte gehouden worden? Volg dan het project en wij sturen u een persoonlijk bericht zodra we meer weten over de start verhuur van de woningen.

Nog steeds bieden we met regelmaat huurwoningen aan in Het Ommeland. Voor een actueel huuroverzicht klik je hier.

Gerelateerde berichten

    Geen resultaten gevonden