Weet u wat uw woning momenteel waard is? In de afgelopen jaren zijn de huizenprijzen zo sterk gestegen dat dat wel het onderzoeken waard is. Veel woningeigenaren profiteren momenteel van de overwaarde op hun woning.

U kunt maar beter de waarde van uw woning in de gaten houden

Overwaarde betekent dat er een verschil bestaat tussen de huidige waarde van de woning en de eigen woningschuld. Zeker bij de aankoop van een nieuwbouwhuis is na de bouw, oplevering en afwerking van de woning de waarde vaak hoger dan bij het aankoopmoment van de woning. Wist u dat er in dat geval een lagere hypotheekrente mogelijk is? 

Wij helpen u graag bij het in beeld brengen van uw specifieke situatie. Hiervoor is meestal een taxatierapport nodig. Uiteraard kunnen wij ook dat voor u uit handen nemen.

Hoe hoog is uw hypotheek in verhouding tot de waarde van uw woning?

Bij het aangaan van een hypotheek wordt gekeken naar de hoogte van het te lenen bedrag ten opzichte van de waarde van de woning. Leent u de volledige waarde van uw woning? Dan valt de lening automatisch in de hoogste rentecategorie. Lost u standaard af op uw hypotheek door bijvoorbeeld een annuïtaire of lineaire hypotheek of heeft u in de afgelopen periode een (extra) aflossing gedaan? Daardoor kan het zijn dat uw totale lening bijvoorbeeld 75% van de waarde van de woning is geworden. De lening valt dan binnen een andere rentecategorie, waardoor de rente omlaag kan.

Ook een stijgende woningwaarde kan ertoe leiden dat het rentepercentage op uw lening naar beneden kan worden bijgesteld. Heeft u uw huis een aantal jaren geleden voor € 275.000,- aangekocht en bent u voor dit volledige bedrag een lening aangegaan? Als de marktwaarde nu bijvoorbeeld € 50.000,- hoger ligt, is het zinvol uit te zoeken of de rente op uw lening naar beneden kan worden bijgesteld.

Lagere rente, lagere maandlasten

Goedkoper lenen zorgt voor lagere maandlasten, waardoor u aan het eind van de maand meer geld overhoudt! Handig, wanneer u wat langer op vakantie wilt of bijvoorbeeld wilt investeren in het verduurzamen van uw huis. Iets wat vervolgens weer een positief effect zal hebben op de woningwaarde.

Onze hypotheekadviseurs kunnen u hier meer over vertellen. Een eerste – vrijblijvende - afspraak is snel gemaakt.

Gerelateerde berichten

    Geen resultaten gevonden