Er komen steeds meer slimme apparaten op de markt die bijdragen aan het verduurzamen van je woning. Er zijn eenvoudige opties, denk hierbij aan slimme stekkers of slimme lampen. Maar er bestaan ook apparaten waar weinig mensen aan denken bij het verduurzamen. En juist die apparaten dragen enorm bij aan het verduurzamen van je woning. In dit artikel lees je daar meer over.

Slim huis

Slimme raamdecoratie
Een voorbeeld van vaak vergeten oplossingen voor een slimme verduurzaming van je huis zijn gordijnen. Gordijnen of andere raamdecoratie kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat je huis nog beter geïsoleerd is. Ook kan je slimme raamdecoratie koppelen aan een zonnesensor. Deze sensor houdt de hele dag de sterkte van de zon in de gaten. Zo gaan je automatische rolgordijnen dicht als er te veel licht in je huis valt en ze gaan open als het donker is. Zo hoeft je verlichting in huis een stuk minder vaak aan. Ook blijft de warmte in de winter goed binnen en de kou buiten in de zomer. Het resultaat? Veel minder verbruik van je verwarming in huis.

Slimme thermostaat
Met een slimme thermostaat draag je niet alleen bij aan een verbeterd klimaat, maar bespaar je ook al snel 30% van je energiekosten. Een slimme thermostaat kun je zo instellen dat deze uitgaat als je het huis verlaat. En ben je nou op weg terug naar huis? Dan kan je de thermostaat een seintje geven met je telefoon. Zo is het al lekker warm in huis als je thuiskomt. Een slimme thermostaat houdt bovendien rekening met verschillende weersomstandigheden. Per seizoen weet deze slimme thermostaat precies welke tempratuur ideaal is voor jouw huis. Zo is het nooit meer te koud of te warm in huis. Zie voor meer informatie hierover bijvoorbeeld de volgende pagina: beste slimme thermostaat.

Slimme verlichting
Slimme verlichting brandt nooit als je niet thuis bent. Je kan deze slimme verlichting bedienen met je smartphone. Als je niet thuis bent schakelen deze lampen direct uit. Dit kan bijvoorbeeld doormiddel van een bewegingssensor. Het scheelt sowieso omdat deze lampen gebruikmaken van ledverlichting. Dit soort verlichting is veel energiezuiniger dan bijvoorbeeld een gloeilamp. In de meeste gevallen zijn deze zelfs zuiniger dan spaarlampen. En bovendien hoeven ledlampen nooit op te starten.

Duurzaam en energievriendelijk. Dus weinig onnodig en veel efficiënter stroomverbruik.

Gerelateerde berichten

    Geen resultaten gevonden