In de afgelopen periode hebben we, ondanks de lastige markt, diverse aankoopklanten kunnen helpen bij het kopen van hun nieuwe huis. Ook in Groningen worden veel woningen (ver) over de vraagprijs aangekocht.

Overbieden aan de orde van de dag?

Binnen alle prijssegmenten zien we dat een overbieding van 10 tot 15% op de vraagprijs vrijwel altijd noodzakelijk is om een woning te bemachtigen. En zelfs dat is soms nog niet genoeg. Die percentages worden nog steeds wekelijks naar boven bijgesteld.

Om kansen te vergroten voor onze aankoopklanten hebben wij in veel gevallen ook moeten overbieden. Onze makelaars geven in eerste instantie wel altijd hun mening over de vraagprijs. Staat deze prijs wel in verhouding tot de geboden kwaliteit van de woning en de omgeving? De financiering van de woning moet namelijk wel rond kunnen komen of wellicht wilt u de woning nog eerst bouwkundig laten keuren.
We zijn er dan ook extra trots op dat het soms toch lukt in deze tijd een woning voor minder dan de vraagprijs te kopen. Als die mogelijkheid er is, dan zullen we dat nooit nalaten. Alles voor onze opdrachtgever!

Een aankoopmakelaar biedt houvast

U zult zien, dat het enthousiasme waarmee u en onze makelaar te werk gaan al snel leidt tot een bezichtiging, die hij voor u regelt. U loopt door de woning en kijkt of deze inderdaad aansluit bij uw woonwensen. Hierbij is het zogenoemde "woongevoel" zeer belangrijk! Onze makelaar daarentegen kijkt met een ander oog. Hij let met name op het onderhoud van de woning. Met zijn bouwkundige kennis attendeert hij u zo nodig op het achterstallig onderhoud. Als hij twijfelt adviseert hij u een bouwkundig specialist in te schakelen, zodra u serieus overweegt een bod uit te brengen. Daarnaast gaat hij uitgebreid in op de buurt, de voorzieningen en het bestemmingsplan.

De belangrijkste voordelen van een aankoopmakelaar op een rij:

1. De makelaar zorgt voor een scherpe aankoopprijs, hij/zij is tenslotte een beroepsonderhandelaar met jaren ervaring! Dit levert u geld op!
 
2. De makelaar zorgt voor veiligheid en wapent u tegen het kopen van 'een kat in de zak'!
 
3. De makelaar zorgt voor bouwkundig inzicht en geeft u adviezen op gebied van verbouwingen!
 
4. De makelaar gaat met u mee naar de opleveringsinspectie en notaris.

Onze aankoopklanten beoordelen ons op Funda gemiddeld met een 9.4! Kunnen wij ook u verder helpen?

Gerelateerde berichten

    Geen resultaten gevonden