Al langere tijd zijn we ons bewust van onze rol in een wereld waarin steeds meer vraag is naar duurzame oplossingen. Niet alleen bij nieuwbouwprojecten, maar steeds vaker ook bij bestaande koop- en huurwoningen is het maken van duurzame en milieuvriendelijke keuzes onderwerp van gesprek. Reden voor ons om onze rol, kennis en kunde hierover kritisch onder de loep te nemen. We beginnen dichtbij onszelf: kunnen we bijvoorbeeld ons kantoor verduurzamen, onze medewerkers helpen duurzame(re) keuzes te maken en onze werkprocessen misschien wel milieuvriendelijker inrichten? Ons antwoord daarop is: jazeker!

Onze rol in een duurzame(re) wereld

Elektrische auto’s en kantoorfietsen
Sinds enige jaren rijden de meeste makelaars van ons in een elektrische auto, hebben we kantoorfietsen (nu ook handig in verband met de enorme verkeersdrukte in onze stad trouwens), rijden collega's op elektische scooters en plannen we steeds vaker afspraken online. En dat laatste werd ons niet alleen gedicteerd door Covid-19, maar het was al langere tijd binnen onze werkprocessen ingeburgerd.

Digitaal ondertekenen
De branchebrede erkenning van digitaal ondertekende opdrachten, koop- en huurcontracten en koop- aanneemovereenkomsten helpt onze opdrachtgevers, onszelf en het milieu enorm! De hoeveelheid gedrukte of geprinte brochures, contracten en overige communicatiemiddelen neemt daardoor in flinke hoeveelheden af. Een uiterst positieve ontwikkeling wat ons betreft! We merken bovendien dat onze klanten het erg fijn vinden dat het ondertekenen van contracten niet meer zoveel tijd kost als voorheen. Want het scheelt nogal dat je niet een fysieke afpraak op locatie nodig hebt om formele zaken geregeld te krijgen.

En willen klanten ons toch nog een keer in levenden lijve zien en spreken (wat altijd mogelijk blijft!), dan komen wij waar mogelijk met de elektrische auto of scooter of fiets bij u thuis.

De komende tijd zullen we onderzoeken welke mogelijkheden er nog meer zijn om onze werkzaamheden nog meer milieuvriendelijk te maken. Ook willen we potentiële kopers de juiste adviezen en begeleiding geven bij vragen over energiezuinige en duurzame oplossingen in en rondom een huis. Niet in de laatste plaats is een duurzame financiering van een woning één van de mogelijkheden waar Klaas en Miriam u met plezier meer over vertellen.

Heeft u een vraag voor ons op het gebied van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid voor oplossingen in of rondom uw huis? Dan horen wij graag van u.

Gerelateerde berichten

    Geen resultaten gevonden