In de afgelopen vijf maanden heeft Emma Conijn, afstudeerstudent van de studie Vastgoedkunde aan de Hanzehogeschool, onderzoek gedaan naar ‘duurzamer wonen’. Hierbij heeft zij gewerkt aan het vinden van oplossingen waarmee woningkopers gestimuleerd en geadviseerd kunnen worden om rijwoningen in de stad Groningen te verduurzamen. Nu de afronding van het onderzoek nadert, blijkt dat Pandomo via meerdere oplossingen de klant kan informeren en adviseren.

Onderzoek 'Samen duurzamer wonen'

Duurzaamheid is een belangrijke pijler in onze samenleving. Door overbiedingen en de krappe woningmarkt ligt de prioriteit bij woningkopers nu minder bij verduurzaming. Het verduurzamen van je woning levert echter veel voordelen op, zoals waardestijging en comfortverbeteringen. Er zijn veel financiële mogelijkheden om je woning te verduurzamen. Er zijn diverse subsidies en leningen beschikbaar en ook kan de hypotheek verhoogd worden als er duurzame maatregelen worden getroffen.

Uit het onderzoek van Emma blijkt dat woningkopers veel obstakels zien, zoals hoge kosten, onzekerheden over terugverdientijden, overlast en een gebrek aan informatie. Aan Pandomo Makelaars de taak om bewustwording te creëren en eerlijk advies te geven aan klanten. En daar zullen we de komende tijd volop aandacht voor hebben.

"Ik, Emma Conijn, heb met plezier stage gelopen bij Pandomo Makelaars. Als stagiair bij de nieuwbouwafdeling heb ik veel geleerd over het verkoopproces van een nieuwbouwwoning en het diverse aanbod van projecten in de omgeving van Groningen. Het was super leuk om te zien wat voor nieuwe projecten er worden gebouwd wordt en hoe mensen hierop reageren."

"Bedankt voor de kans om mijn stage bij Pandomo te voltooien."

Gerelateerde berichten

    Geen resultaten gevonden