In deze nieuwsbrief staat het kopen van een huis centraal. We hebben nieuw woningaanbod om te presenteren, maar beantwoorden ook een aantal veel gestelde vragen rondom het aankopen van een huis. Kunnen wij ook u helpen de volgende stap in uw wooncarrière te maken?

Kijken, kijken, maar lukt het kopen niet?

De woningmarkt in Groningen blijft ongekend krap. Dat blijkt wederom uit de woningmarktcijfers van het eerste kwartaal 2021 van de NVM. De lage rente, het grote woningtekort en de stabiele sociaaleconomische vooruitzichten zorgen voor de krapte en wij zien daar op korte termijn geen verandering in komen. In 1995 startte de meting van te koop staande woningen. Halverwege het eerste kwartaal 2021 (peildatum 14 februari) stonden ruim 17.500 woningen te koop. Dit is het laagste aantal ooit sinds 1995 en 42% minder dan een jaar geleden in februari het geval was. Vergeleken met het 4e kwartaal van 2020 ligt dit aantal 31% lager.

Wat we zien is dat kopers meer risico’s nemen bij het kopen van een huis. Heel begrijpelijk, omdat het voor kopers vaak lastig is om de balans te vinden tussen emotie en rationeel denken. Daarom is het echt van waarde om een aankoopmakelaar in te schakelen. De aankoopmakelaar helpt u de aankooprisico’s zo laag mogelijk te houden en zal u daarvan in elk geval op de hoogte brengen. Onze aankoopmakelaars helpen niet alleen bij het zoeken naar een geschikt huis, maar zijn ook goed op de hoogte van de Groninger woningmarkt. Bovendien weet de makelaar wat er te koop staat en welke huizen er in de verkoop komen.

Bron: NVM

Gerelateerde berichten

    Geen resultaten gevonden