“Het waren een paar intensieve en spannende weken! Onze jongens van 21 en 23 jaar vliegen uit en Michel en ik wilden wel graag weer wat centraler gaan wonen. Dat betekent in ons geval: dichterbij het centrum van Groningen. Via Funda zagen we wel wat huizen voorbij komen, maar als we een bezichtiging wilden inplannen, waren we steeds te laat. We hadden 21 jaar lang in hetzelfde huis gewoond en hadden geen goed beeld meer van de woningmarkt. We hadden geen idee hoe we het moesten aanpakken om een kans te maken en hadden ook geen compleet beeld van onze financiële mogelijkheden. Maar dat het een ‘gekke’ markt was, dat hadden we al snel door", aldus Sabrina.Voor Sabrina en haar man Michel kochten we kortgeleden met succes een woning aan. Hun verhaal en wat de meerwaarde van de hulp van een aankoopadviseur en makelaar bij deze aankoop was, leest u in deze blog.

Oriënteren
“In december 2021 besloten we een eerste, oriënterend gesprek aan te gaan met Pandomo Makelaars over het aankopen van een nieuw huis. Vrienden van ons hadden goede verhalen over dit kantoor en daarom dachten wij ook: laten we hen uitnodigen voor een gesprek. Dat bleek snel geregeld. Naast een gesprek met Gerben (makelaar) hebben we toen ook een hypotheekadviesgesprek gehad met Miriam (hypotheekadviseur). We wilden weten wat we konden en wilden financieren. Het was goed en fijn, zo niet noodzakelijk, om dat in beeld te hebben, nog voordat we de woningmarkt echt op gingen.

Nieuwbouw of bestaande bouw?
Nieuwbouw leek ons in eerste instantie een mooie optie. Een prachtig project in Groningen kwam voorbij. Al snel bleek echter dat dat nieuwbouw aanbod in veel opzichten niet aansloot bij onze woonwensen. We willen wel in de stad wonen, maar hebben bijvoorbeeld ook een parkeerplek nodig!

Begin mei kwam Bea, de aankoopadviseur van Pandomo Makelaars op ons pad. In het gesprek met haar over onze woonwensen en -eisen, was zij het die ons meetrok in haar enthousiasme. Uit alles bleek dat zij graag voor ons aan de slag wilde gaan en dat voelde hartstikke goed! Vanaf het moment dat we formeel met elkaar in zee gingen ontvingen we dagelijks passend woningaanbod in onze mailbox. Bea is altijd goed bereikbaar en al snel appten en mailden we met regelmaat over en weer. We hadden veel persoonlijk en laagdrempelig contact. We wilden niet zomaar alle woningen bekijken. Daar hebben we ook de tijd niet voor. Vaak waren we na het zien van de foto’s al duidelijk in ons oordeel, soms reden we ’s avonds langs het aangeboden huis om de directe omgeving ook even te kunnen ervaren.

Schot in de roos
Op donderdag 26 mei kregen we wederom bericht van Bea dat er mogelijk een passend huis te koop zou komen. Het bleek een schot in de roos! Maandag 30 mei hebben we samen met Gerben en onze oudste zoon die woning bezichtigd. De hoekwoning voldeed aan vrijwel al onze wensen en het voelde helemaal goed. Onze zoon had de zolderkamer meteen al naar zijn wensen en ideeën ingericht. Maar… de volgende dag gingen we met het hele gezin op vakantie!

Nou, we hadden daar in elk geval een onderwerp voor gesprek! Toen sloeg de twijfel ook wel een beetje toe. We hadden tenslotte best veel woningen online bekeken, maar dit was de eerste woning die we van binnen hadden gezien. We hadden dus niet echt vergelijkingsmateriaal. Maar over de locatie waren we zo enthousiast”. Sabrina vertelt verder: “Mijn werk is dichtbij en mijn zus woont daar enkele straten vandaan. Van dat idee alleen al, werd ik helemaal blij.”

“Donderdagmiddag, liggend aan het strand in Zuid-Spanje, in diezelfde week nog, hebben we met Gerben gebeld en hem gevraagd wat te doen. Het was duidelijk dat hij die beslissing echt aan ons liet. Logisch natuurlijk, maar je zoekt dan toch wat steun. Wij wilden in elk geval wel een bod uitbrengen. En dat moest de volgende dag voor 10.00 uur gebeuren. Het advies voor de hoogte van het bod was wel wat hoger dan wij in gedachten hadden. Maar omdat het financieel gezien wel haalbaar voor ons was, hebben we door Gerben een bod zonder voorbehoud van financiering neer laten leggen bij de verkoper. Terwijl wij op vakantie waren..

Het werd een spannende en ook wel wat gekke tijd: want wie koopt er nu een huis vanaf z’n vakantieadres? Maar onderaan de streep hadden we er gewoon een goed gevoel over en waren we redelijk zeker van onze zaak: we gaan dit huis gewoon kopen!"

Rond half 11 op vrijdagochtend 3 juni kregen ze het verlossende en bevestigende bericht van Gerben: Sabrina en haar man waren de gelukkige koper van de mooie hoekwoning vlakbij het centrum van Groningen!

En toen ging de rente omhoog
De stijgende rente dreigde roet in het eten te gooien. "Onze maandelijkse kosten werden hierdoor hoger dan vooraf bedacht. Toen we thuiskwamen van onze vakantie was er bovendien nog behoorlijk wat huiswerk te doen als loonstrookjes inleveren, informatie belastingdienst uitzoeken en nog wat zaken die we redelijk snel bij elkaar moesten rapen. Achteraf bezien was het handiger en relaxter geweest als die papieren en die informatie al bekend was geweest bij Pandomo Makelaars. Maar niemand had voorzien dat we zo snel al een huis zouden vinden!", vertelt Sabrina verder.

Onze vervolgstappen
"In oktober kunnen we in ons nieuwe huis en gaan we eerst nog een kleine verbouwing starten. Er komt een nieuwe badkamer en wc en ook willen we graag een nieuwe vloer met vloerverwarming laten leggen. Fijn dat Gerben ons nog tipte over een goeie aannemer. Handig, want die zijn in deze tijd moeilijk te vinden. Die hebben we meteen maar even gebeld en waarschijnlijk gaat het die aannemer lukken de klus voor ons te klaren.

De eerste stappen voor de verkoop van ons huis zijn inmiddels ook gezet. Gerben zal ook dit traject voor ons verzorgen. Stylingadvies voor herinrichting voor ons huis voor de foto- en videopresentatie hebben we al gehad.

Het kopen van een huis heeft hoe dan ook flink veel impact op ons gehad. We vonden het fijn dat er vooraf goed inzichtelijk is gemaakt wat ons te wachten stond. Desondanks vonden we het soms echt wel even spannend allemaal. We kijken er dan ook naar uit om straks in ons huis te gaan genieten van alles wat er nieuw aan is!”

Gerelateerde berichten

    Geen resultaten gevonden