Voor de Groninger Architectuurprijs 2022 wordt weer gezocht naar de beste nieuwe projecten die zijn gebouwd in de gemeente Groningen. In het uiteindelijke juryrapport wordt niet alleen aandacht geschonken aan de winnaars, maar ook wordt een visie gegeven op de totale oogst en de staat van het Groninger architectuurklimaat. En dat dragen wij met plezier een warm hart toe. Wilt u zelf een specifiek project in de schijnwerpers zetten? U kunt uw bijdrage inzenden t/m dinsdag 20 juli via mail@groningerarchitectuurmaand.nl.

Groninger architectuurmaand

De Groninger Architectuurprijs is dé prijs voor goed ontwerp in de gemeente Groningen. Jaarlijks wordt er aan de hand van alle inzendingen de balans opgemaakt van de Groninger architectuur. Met de prijs wordt aandacht gevraagd voor de kwaliteit van de gebouwde omgeving en het belang van een zorgvuldig ontwerp.

Op grond van de inzendingen bepalen een vak- en publieksjury hun winnaars: het beste nieuwe bouwwerk van Groningen. Ook online kan gestemd worden. De prijzen worden uitgereikt aan de winnende teams van ontwerpers, opdrachtgevers en bouwers.

Op grond van het ingezonden materiaal bepaalt de vakjury ten minste vier weken voor de prijsuitreiking de genomineerden. Het aantal genomineerden bedraagt minimaal acht en maximaal zestien projecten. De vakjury bepaalt zelf de criteria waarop geselecteerd wordt.

In de week van de prijsuitreiking bezoekt de vakjury alle genomineerde projecten. Dat doen zij samen met een vertegenwoordiging van de initiatiefnemers die waar nodig informatie over de context kan verstrekken. In de beoordeling komen zowel interieur als exterieur aan de orde.

Meer informatie hierover leest u via de website van de Groninger architectuurmaand.

Gerelateerde berichten

    Geen resultaten gevonden