Ondanks de lage hypotheekrente is het voor starters lastiger geworden om een eigen woning te kopen. Met name de financiering van de woning is lastig. Starters moeten bijvoorbeeld meer eigen geld inbrengen om een huis te kunnen kopen. Ook mevrouw Eldik, aankoopklant van Geulstraat 31, merkte dat het moeilijk was om een huis te kopen in deze tijd en heeft daarom hulp ingeschakeld van Pandomo Makelaars.

Eerste hulp bij aankoop en financieel advies

Mevrouw Eldik heeft lange tijd samengewoond, maar na relatie beëindiging moest ze op zoek naar een eigen woning. “Ik heb langere tijd huurwoningen in Groningen gehad, maar dit vond ik vrij duur. Ik wilde wel weer in de stad wonen, dus ik ging op zoek naar een koopwoning.  Ik wilde een leuke woning, net buiten het centrum, met 2 slaapkamers en een buitenruimte. Na enige tijd zoeken kwam ik erachter dat het toch lastiger was dan ik dacht om een leuke en goede woning aan te kopen. Je moet ook ontzettend snel handelen.”

“Na een tijdje kwam ik een leuke woning tegen. Ik ging de woning zelfstandig bezichtigen en was meteen enthousiast. Ik wist dat ik heel snel moest handelen als ik de woning wilde hebben. Echt tijd om goed na te denken had ik dus niet. Ik had een hoog bod gedaan. Een veel te hoog bod bleek achteraf..  De kopers gingen akkoord.”

Voor financieel advies had mevrouw Eldik een gesprek bij een bank. “Ik was na dit gesprek best wel in paniek over de financiële consequenties van mijn (te) hoge bod. Vervolgens liep ik langs het kantoor van Pandomo Makelaars en ben ik spontaan naar binnengestapt. Zo ben ik terechtgekomen bij Bea Hakkeling, aankoopadviseur bij Pandomo Makelaars. Samen met Bea heb ik gesproken over het gedane bod wat ik had uitgebracht, mijn twijfels besproken en gesproken over de mogelijkheden die Pandomo Makelaars mij kon bieden. In dit gesprek heeft Bea mij o.a. gewezen op de rechten die ik als koper heb, aangezien de financiële consequenties groot waren. Omdat mijn gevoel over de woning die ik net had aangekocht niet goed was,  heb ik de beslissing genomen om gebruik te maken van de wettelijk  gestelde termijn om van de koop van de woning af te zien.”

“Ik was natuurlijk nog steeds op zoek naar een woning. Gezien de markt leek het mij goed om dit keer wél een aankoopmakelaar in te schakelen. Ik heb vervolgens samen met Bea mijn woonwensen besproken en kreeg daarna elke dag een overzicht van nieuwe woningen. Drie dagen na het gesprek met Bea, kwam Geulstraat 31 voorbij in mijn mailbox. Op maandag heb ik de woning bezichtigd samen met mijn moeder en met Marc, makelaar van Pandomo Makelaars. De druk om een woning te kopen lag voor mij heel hoog, dus ik kon niet echt objectief naar de woning kijken. Het was daarom fijn dat Marc mee was die wel  realistisch naar de woning keek en niet alleen naar het grote geheel kijkt, maar ook naar de kleinere details.”

Een dag later heeft mevrouw Eldik samen met Marc een bod gedaan op de woning.” Dit keer voelde het wél goed en was ik wél opgelucht toen de kopers akkoord gingen”, vertelt Eldik. “Marc heeft mij goed advies gegeven over het gedane bod. Hierdoor is er een realistisch bod gedaan, zonder teveel te betalen.”

Voor de financiering heeft mevrouw Eldik aan tafel gezeten met financieel adviseur Klaas Schippers. Uit onderzoek blijkt dat starters vaak slecht weten wat de aanschaf van een huis inhoudt. Hun vragen en onzekerheden komen pas boven tafel bij de hypotheekadviseur. Ook mevrouw Eldik beaamt dit. “Ik kon dus ook voor mijn hypotheek terecht bij Pandomo Makelaar. Bij een hypotheek komt zoveel kijken. Ik kon dus wel wat hulp gebruiken. Daarom had ik een kennismakingsgesprek gepland met Klaas om te kijken of er een klik was. Je moet je kwetsbaar opstellen omdat het hier best over privacy gevoelige zaken gaat. Ik kreeg gelukkig snel vertrouwen en een gevoel over het gesprek én Klaas. Hij stelde me gerust en legde alles goed uit. Het contact liep ook goed. Zelfs in de avonduren reageerde hij op mijn vragen.”

Inmiddels is Mevrouw Eldik vorige week verhuisd. “Het bevalt mij heel erg goed. Zelfs beter dan verwacht! Ik zou Pandomo Makelaars zeker aanbevelen bij anderen!”

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van
aankoop en financieel advies? Kijk op onze website of neem contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak. 

Gerelateerde berichten

    Geen resultaten gevonden