Een nieuw jaar betekent nieuwe trends! Nu de kerstboom en versieringen weer op zolder liggen willen we je helpen de gezelligheid thuis te behouden met de nieuwe woontrends van 2023. We kunnen alvast verklappen dat organische vormen, goede kwaliteit, duurzaamheid èn kleur een belangrijke rol gaan spelen. Denk jij erover je interieur een make-over wilt geven of ben je gewoon altijd bezig bent je interieur? Doe het duurzaam, doe het volgens de trends van 2023!

Duurzame interieurtrends

Organic Modern
De wellicht al bekende trend 'Organic Modern' zet ook in 2023 nog even door. De basis van deze stijl zijn moderne meubels met rechte vormen, aangevuld met natuurlijke materialen en organische vormen. Organic meets modern dus! Denk bijvoorbeeld aan een bank in een organische vorm, gecombineerd met een vierkant houten bijzettafeltje. Dit zorgt voor een vriendelijke en lichte uitstraling.

vivillafloreshoekbankrondingrechts01_cp_63bc15786c2043.66807181.jpg

Duurzaam als blijvende trend
Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in ons leven, en daarmee ook in ons interieur. Dat uit zich in het hergebruiken van spullen. Denk aan het kopen van tweedehands spullen of 'upcyle' zelf iets, zodat het er weer als nieuw uitziet. Het leuke extraatje hieraan is dat het door jouw eigen inbreng unieke stukken worden, waardoor je interieur nog persoonlijker wordt. Belangrijk hierbij is wel dat het kwalitatief goede producten zijn. Bij kleding is fast fashion ook uit en dat geldt ook voor je interieur.

64ae2abc85f6b3f552424da230a7e096215ebemv2.jpg

Groen wonen
Deze woontrend sluit eigenlijk goed aan bij de vorige. Want tijdens een periode van veel thuis zijn door de pandemie, zijn we de natuur meer gaan waarderen en steeds meer mee in huis gaan nemen. Je kunt hierbij denken aan aardse kleuren zoals bruin, terracotta en groen. Natuurlijke materialen helpen hier ook bij, zoals hout, natuursteen en zachte stoffen. Maar planten natuurlijk ook. Een grote kamerplant geeft een mooi effect in huis en vervult algauw de rol van een levend kunstwerk! Vergeet dus ook niet die grote bloempot of rieten mand te scoren in de kringloopwinkel.

planten.jpg

Maximalisme
Misschien geheel tegen bovenstaande duurzame, organische en natuurlijke verwachting in, gaat de laatste trendtip van 2023 over kleur! En.. hoe meer, hoe beter! Vrolijke kleurcombinaties, geometrische patronen, eclectische prints en luxe materialen. Denk hierbij aan accessoires in felle kleuren, behang met een leuke print of een dressoir in een gewaagde kleur. Matcht echt geweldig met je groene, verantwoorde keuzes!

najaarstrends-2022-2.jpg

Gerelateerde berichten

    Geen resultaten gevonden