Op 25 fietsminuten van de binnenstad van Groningen verrijst ontwikkelgebied De Zeilen. De Zeilen is de vierde woonwijk van Meerstad en ligt in het Noordoosten van Meerstad, tussen de sluisverbinding en de Harksteder Broeklanden. De Zeilen biedt in totaal ruimte voor 600 woningen. Binnenkort gaan de eerste 36 laanwoningen in verkoop in het hart van deze nieuw te ontwikkelen woonwijk van Meerstad.

De Zeilen: vierde woonwijk van Meerstad

Het mooie Woldmeer wordt, onder meer door de aanleg van meerdere wooneilanden, onderdeel van De Zeilen. Ook groen speelt een belangrijke rol door de aanleg van ‘nieuw’ landschap dat bestaat uit boomrijke lanen en kleinschalige maar talrijke openbare ruimtes. Bovenlangs stroomt het Slochterdiep dat De Zeilen verbindt met het bestaande noordelijk gelegen landschap. Al deze waterrijke en groene elementen geven De Zeilen alle ruimte voor wonen, spelen, vaarrecreatie en beschutting.

In De Zeilen is in totaal plek voor ongeveer 600 gevarieerde woningen en kavels, kinderopvang en commerciële voorzieningen. Dit programma wordt in verschillende fases ontwikkeld. In de eerste fase worden er 150 woningen en kavels ontwikkeld, samen met de dynamische Sluisbuurt: een gezellig plein waar dagelijkse boodschappen kunnen worden gedaan en er ruimte komt voor horeca en terras.

Het Woldmeer is een van de schoonste wateren van ons land. Daardoor is het Woldmeer een aantrekkelijk recreatiemeer, dat in alle seizoenen veel te bieden heeft. Het meer wordt in oppervlakte groter dan het Paterswoldsemeer en, door de vele eilanden die er komen, intiemer van sfeer dan het Zuidlaardermeer. Aan de westoever komen vele trekpleisters waaronder een strand en mogelijk ook horecagelegenheid.

Uniek vaargebied
Bewoners hebben via de vaarverbinding een directe verbinding met de stad en ook recreanten kunnen genieten van het veelzijdige Woldmeer. Om Meerstad te bereiken vaar je via het Eemskanaal en het Slochterdiep richting het Woldmeer. Via de 30 meter lange en 6 meter brede sluis vaar je zo het Woldmeer op. Hier ervaar je onmiddellijk de sfeer die zo kenmerkend is voor Meerstad: een afwisselend beeld van water en natuureilanden waarop vogels kunnen nestelen en met afwisselende doorkijkjes, vergezichten en besloten ruimtes. Een uniek vaargebied dus!

De Zeilen kenmerkt zich door water en groen
De Zeilen wordt een echte waterwijk. Vlek 4 ligt niet direct aan het water, maar biedt wel mooie doorkijkjes naar het Woldmeer. Bovenlangs stroomt het Slochterdiep dat De Zeilen verbindt met het bestaande natuurlandschap. Naast het water speelt in De Zeilen ook groen een belangrijke rol. Hierdoor is De Zeilen straks de ideale woonomgeving voor gezinnen met opgroeiende kinderen. Maar ook voor wie houdt van rust, natuur en waterrecreatie.

De Zeilen vlek 4, waar geen huis hetzelfde is
De stijlvolle woningen van De Zeilen vlek 4 gaan binnenkort in verkoop. Dit deelproject van De Zeilen ligt straks in de bocht van de mooie Vossenburglaan. Precies op de plek waar de bocht het meest breed en groen is. De architectuur van deze woningen is robuust, met verspringende voorgevels en een mix van hoge puntdaken en platte daken. Elke woning krijgt een eigen karakter en uitstraling èn volop privacy.

de-zeilen-vlek-4-nieuwbouw-pandomo.jpg

Stad en voorzieningen dichtbij
U woont straks in De Zeilen zeer comfortabel met scholen, kinderopvang, gezondheidscentrum, winkels en horecavoorzieningen met terras in de buurt. Vlakbij is een bushalte. Zes keer per uur rijden vanaf De Zeilen bussen via het UMCG naar het Hoofdstation van Groningen. Met de fiets bent u in ongeveer een half uur in het centrum. Met de auto is het maar een kwartiertje rijden. Daarnaast is de Zeilen natuurlijk de ideale uitvalsbasis voor eindeloze wandelingen en fietstochten en waterrecreatie.

Enthousiast? Schrijf u in en ontvang het laatste nieuws over De Zeilen Vlek 4 als eerste!

Gerelateerde berichten

    Geen resultaten gevonden