Zaterdag 30 september is de NVM Open Huizen Dag. Een hele leuke manier om ongedwongen huizen te bekijken en misschien wel jouw nieuwe huis te vinden. Als dat het geval is, dan wil je natuurlijk ook snel kunnen schakelen. Om je zoektocht zo specifiek mogelijk op je financiële mogelijkheden aan te laten sluiten is het verstandig om je goed voor te bereiden. Wij bieden je kosteloos en vrijblijvend een oriëntatiegesprek aan. In deze blog legt Klaas je uit wat je tijdens zo’n gesprek wat mag verwachten en welke informatie van belang is.

Check je financiële mogelijkheden, nog vóór de Open Huizen Dag

Orientatiegesprek
Bij een oriëntatiegesprek maken wij kennis met elkaar. Tijdens dit gesprek krijg je de gelegenheid om in alle rust een voor jou goede beslissing te nemen. Ook kun je op basis van dit gesprek bepalen of je het wenselijk vindt om onze dienstverlening in te schakelen voor het vinden van de best passende hypotheek te regelen. Dit eerste gesprek, dat vaak circa een half uur tot drie kwartier duurt, leggen wij uit welke werkzaamheden wij doen om tot een goede keuze voor een persoonlijke hypotheek te komen.
Ook maken wij kennis met elkaar. Dat is belangrijk, want om tot een goed advies te komen, moeten wij veel van je weten. Wij begrijpen dat je dan eerst wilt weten of je je wel thuis voelt bij ons kantoor.

Tijdens dit oriëntatiegesprek geven wij nog geen concrete adviezen. De informatie die wij geven is bedoeld om inzicht te geven in de financiële mogelijkheden voor de aankoop van een woning. We bespreken je huidige maandlasten en de gewenste maandlast in de nieuwe situatie, de maximaal mogelijke hypotheek én een indicatie van de nieuwe maandlasten. Voor een dergelijk kennismakingsgesprek nemen wij de kosten voor onze rekening.

Benodigde informatie
Om tijdens het oriëntatiegesprek een goede indicatie te kunnen maken, hebben we informatie nodig over jouw huidige financiële plaatje. We vragen bijvoorbeeld om een salarisstrook mee te nemen, om op basis daarvan het bruto jaarinkomen te bepalen. Ook is het belangrijk om inzicht te hebben in het bedrag aan eigen vermogen en eventuele lopende leningen.

Heb je op dit moment een eigen woning, dan is het belangrijk om ook de gegevens van de huidige hypotheek bij de hand te hebben en een indicatie van de waarde van je huidige woning te krijgen.

Ondersteuning
Om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken, ondersteunen we je graag bij het verzamelen van die benodigde gegevens. Zo kun je gebruik maken van onze tool om basisinformatie via je DigiD naar ons te sturen. Je hoeft alleen maar enkele keren in te loggen met je DigiD en de informatie wordt beveiligd en versleuteld naar ons verstuurd.

Uiteraard hebben we onze dienstverlening zo ingericht dat die informatie alleen voor ons team hypotheek inzichtelijk is en niet door andere partijen. Neem je toch liever je salarisstrookje mee tijdens het gesprek? Dat mag natuurlijk ook.

Een afspraak voor een oriëntatiegesprek plan je gemakkelijk zelf in via onze site. Ook ’s avonds als dat voor jou het beste uitkomt.

Wil je goed inzicht hebben in de waarde van je eigen woning, dan is het aan te bevelen om één van de makelaars van Pandomo vrijblijvend langs te laten komen voor een waardebepaling. Op die manier kom je goed beslagen ten ijs tijdens de Open Huizen Dag van 30 september!

Gerelateerde berichten

    Geen resultaten gevonden