Wonen in Beijum

Beijum is gelegen ten noorden van Groningen en is de grootste woonwijk van de stad. De wijk werd opgebouwd in de jaren zeventig en tachtig en heeft de laatste jaren heel wat veranderingen ondergaan. Beijum is een echte gezellige volksbuurt waar de buren elkaar goed kennen, vaak evenementen worden georganiseerd en kinderen vrolijk samen buiten spelen. De wijk ligt op ongeveer 15 minuten fietsen van de binnenstad en is ook goed te bereiken vanuit andere stadsdelen.

Beijum is door de vele beplanting, tuinen en parken een echte groene wijk. Het wijkpark 'de Groene Long' vormt het centrum van Beijum en bestaat onder andere uit een kikkerpoel, ecologische en duurzame plantengroei en een sportpark.

De wijk is opgesplitst in kleinere woongedeeltes wat Beijum een kindvriendelijke wijk maakt. Dit zie je ook terug in de vele speelplaatsen, speeltoestellen en de kinderboerderij. Ook telt de wijk maar liefst 7 basisscholen zodat er altijd wel één dicht in de buurt is. Beijum is dan ook een ideale wijk voor jonge gezinnen.

In de buurt, tussen Beijum en Lewenborg, vind je het recreatiegebied Kardinge. Hier kun je heerlijk fietsen, wandelen of kanovaren maar bovenal genieten van de natuur. En dat in je eigen achtertuin! Spreek wonen in Beijum jou ook aan? Het actuele woonaanbod in Beijum vind je hieronder.

2 objecten in Beijum

Sijgersmaheerd 41 verkocht onder voorbehoud

Sijgersmaheerd 41

Een uitgebouwde en uitstekend onderhouden bijna vrijstaande woning (gesc...
9737 VD GRONINGEN
€ 245.000,- kosten koper
230 m²
Framaheerd 78 verkocht

Framaheerd 78

Op een fraaie locatie in de wijk Beijum gelegen schitterende royale eeng...
9737 NN GRONINGEN
€ 225.000,- kosten koper
233 m²