Winkelcentrum Paddepoel

9732 BG Groningen

prijs onbekend

Jouw specialist voor dit project

Pandomo Makelaars

Pandomo Makelaars

050 853 37 33

Ontwikkelingsplannen Winkelcentrum Paddepoel

Winkelcentrum Paddepoel is rond 1969 gebouwd en trekt momenteel wekelijks rond de 75.000 bezoekers. In 1992 werd het een overdekt winkelcentrum en sinds 2003 zijn er diverse plannen geweest voor het aanpassen dan wel een renovatie van het winkelcentrum.
Ondanks dat de plannen nog niet definitief zijn, willen we de ontwikkelingsplannen van MWPO voor Winkelcentrum Paddepoel kenbaar maken en houden we je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen als je je daarvoor aanmeldt.

Het idee is om winkelcentrum Paddepoel naar een veelzijdig stadsdeelcentrum te upgraden en te voorzien van een substantieel aantal nieuwe woningen. Wens is dat er meer groen naar de binnenkant van het winkelcentrum wordt gehaald en dat het winkelcentrum, onder andere te voet, beter bereikbaar wordt. Ook willen we de diversiteit van winkels in en rond het overdekte centrum naar een beter niveau brengen. Zo ligt er een plan om nog een tweede supermarkt in het winkelcentrum te openen. Met deze renovatie en uitbreidingswerkzaamheden letten wordt bovendien goed gelet op de parkeerbehoefte binnen dit winkelgebied en de wijk eromheen.

Er is nu een indicatief plan gemaakt voor drie woontorens en een deel grondgebonden woningen op het terrein. Dit is een voorstel en moet nog door meerdere partijen beoordeeld worden. Om het bestaande winkelcentrum zo weinig mogelijk te belasten, hebben wij een ontwerp gemaakt om zoveel mogelijk in de hoogte te gaan bouwen. De appartementen worden gelijkvloers opgebouwd in verschillende soorten en prijsklassen. Een deel hiervan wordt sociale huur (30%), een ander deel van de appartementen zullen vallen in het midden- en hogere segment. Om eenheid te creëren, krijgen de nieuwe woongebouwen en het winkelcentrum bij voorkeur een eenduidige uitstraling.

Paddepoel is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, dit blijft in de toekomst ook zo. Daarnaast is er in de afgelopen periode op voorspraak van het “Lab Kloppend Hart” een voetgangersbrug gerealiseerd aan de oostkant van het gebied (zijde Dierenriemstraat) en is de gemeente voornemens ditzelfde te doen aan de zuidkant bij P2. Ook is ons plan om een wandelroute te laten lopen, van Paddepoel Zuid naar Paddepoel Noord, door het winkelcentrum.
Het voordeel van wonen in Paddepoel is ook dat er diverse voorzieningen dichtbij zijn. Van supermarkt en bakker tot kledingwinkel, apotheek en toekomstige sportschool. Daarnaast willen wij ons richten op de groenvoorziening rondom de nieuwe appartementen, waardoor de wijk nog aantrekkelijker wordt. Dit uit zich bijvoorbeeld in groene ontmoetingsplekken bovenop de woongebouwen en meer toegankelijke parkjes vlakbij de appartementen. Maar ook hebben we een opgave op het gebied van duurzaamheid en liggen er vraagstukken rondom hittestress en klimaatadaptatie waarvoor we in onze voorstellen een oplossing proberen te bieden.

Wanneer wordt er gestart met de bouw?
Als alle betrokken partijen tot een definitief akkoord komen, kan de bouw eind 2024 starten. Hierbij uitgaande van een ideale situatie. Want, zoals gemeld: de plannen zijn nog niet definitief.

Op de hoogte gehouden worden?
Aanmelden als belangstellende voor dit ontwikkelingsgebied is geheel vrijblijvend en snel geregeld. Meld je aan via de 'ik heb belangstelling'- button. Zodra wij meer informatie beschikbaar hebben brengen we je daarvan op de hoogte.

Over dit object

Overdracht
StatusOntwikkelgebied, in voorbereiding
Prijsprijs onbekend
Aantal Kavels400
Bouw
Bouwvormnieuwbouw
Indeling
Woonoppervlaktevan tot

Project tijdlijn

  1. Conceptfase locatie ontwikkeling
  2. Indeling kavels bekend
  3. Type woningen concept
  4. In verkoop
  5. Uitverkocht
  6. Start bouw
  7. Oplevering

Geïnteresseerd?
Plan nu gelijk een infogesprek!

  • Eerlijk en onafhankelijk advies

  • Persoonlijke benadering en service

  • Direct inzicht in uw mogelijkheden

prijs onbekend

Buurtinformatie:
Groningen (1475 woningen met 3145 inwoners)

Koop woningen
49%
Huur woningen
51%
Leeftijdsopbouw
0 - 14 jaar
15 - 24 jaar
25 - 44 jaar
45 - 64 jaar
65+ jaar
Samenstelling HuishoudensGroningen
Eenpersoons39%
Zonder kinderen23%
Met kinderen38%
Refresh to make it work.
Terug naar zoekresultaten

Jouw specialist voor dit project

Pandomo Makelaars

Pandomo Makelaars

050 853 37 33