Stadswerf - Kade (fase 3)

9713 BG Groningen

van € 299.500 tot € 389.500

Uw specialist voor dit project

Pandomo Makelaars

Pandomo Makelaars

050 853 37 33

Deze laatste fase omvat drie- en vierlaagse eengezinswoningen met een zonnige tuin, eigen oprit en vrij uitzicht over het Van Starkenborghkanaal. Interesse in een van de Kadewoningen aan de rand van de Oosterparkbuurt?

Er waait een frisse wind door de Oosterparkbuurt. In de jonge woonbuurt Stadswerf staan straks in totaal ruim 60 nieuwe eengezinswoningen met tuin. De industriële, stoere geschiedenis van de locatie vormt de inspiratie voor de architectuur. Vanuit de woning geniet je van een ruim uitzicht en de rust van een autoluwe omgeving. Aan de Flamingokade langs het water komen ruime Kadewoningen. Hier geniet je optimaal van het schouwspel dat het Van Starkenborghkanaal biedt: voorbijvarende schepen, snaterende watervogels en een groene kade. Voor het huis is een parkeerplaats op eigen terrein. Het trottoir en de autoluwe straat worden in klinkers uitgevoerd: een rustige eenheid. Je woont hier echt aan de kade. De woningtypen zijn vernoemd naar enkele van de passerende schepen. Stadswerf staat voor rustig en besloten wonen aan de rand van de Oosterparkbuurt. Een wijk met basisscholen, sportvoorzieningen, park en plantsoen binnen handbereik. Het bruisende centrum van Groningen is slechts acht minuten fietsen.

De woningen
De woningen van Stadswerf Kade genieten van ruim zicht over het Van Starkenborghkanaal, met een prachtig uitzicht op voorbijvarende binnenvaartschepen. De architectuur is zowel robuust, stads, als ook heel eigentijds. De aandacht voor detail en materiaalgebruik geven deze woningen een uniek rijk karakter. Dit zie je bijvoorbeeld aan de gevels van de woningen waarbij gebruik is gemaakt van hoogwaardige grijs gemêleerde gevelstenen. Daarbij is een variatie in de voegen toegepast. De regenpijpen zijn geïntegreerd in de gemetselde buitengevel en stijlvol afgewerkt met een zinken afdekplaat. Met de stalen elementen aan de gevel, een decoratief element die op verschillende plekken op de gevel toegepast is, is een directe link gelegd met de historische architectuur van de Oosterparkwijk.
Wonen op de begane grond of juist de verdieping? Kies je voor ruim zicht op het Van Starkenborghkanaal of de beschutting van de tuin? Wonen over twee lagen kan ook: daarmee combineer je het beste van beide werelden. Maar ook een vierde woonlaag, een royaal dakterras, ruimte voor een inloopkast, extra slaapkamer(s), werken aan huis: als bewoner heb je veel vrijheid om de indeling van je huis te bepalen. Wonen op jouw eigen wijze dus.

STADSWERF SPECIAL hoekwoning bouwnummer 34
De laatste hoekwoning geniet van net een beetje extra bijzondere aandacht voor detail. Deze woning is namelijk de allerlaatste woning van de woonbuurt Stadswerf. Doordat een deel van de zij- en achtergevel op de tweede verdieping wordt voorzien van een luxe Eternit-beplating ontstaat er variatie in het gevelaanzicht. De industriële en stoere uitstraling van deze hoekwoning wordt versterkt doordat het decoratieve stalen element, dat kenmerkend is voor dit project, ook wordt toegepast op een kozijn in de zijgevel. Dit zorgt onder andere voor een bijzondere lichtinval in de trapopgang en geeft extra sfeer en een ruimtelijk gevoel in de woning. Bovendien wordt de woning standaard voorzien van een dakopbouw met een ruim en zonnig dakterras van 16 m². Met deze woning wordt de jonge woonbuurt van Stadswerf afgerond met een stijlvolle special!

ROSA wonen op de begane grond
De ideale ruime stadswoning. De woonkamer heeft een directe verbinding met de achtertuin. Op de eerste verdieping zijn drie ruime slaapkamers en een royale badkamer. Op de tweede verdieping is een wasruimte en er is volop ruimte om extra kamers te creëren. De tuin is via een achterom bereikbaar en heeft een berging.
Om de woning aan te passen aan persoonlijke woonwensen zijn er diverse opties. Het is bijvoorbeeld mogelijk om aan de achterzijde tuindeuren te plaatsen of zelfs een uitbouw (bouwnummer 30 t/m 34). De keuken kan voor of in het midden van de woning komen. Kies je voor twee slaapkamers op de verdieping, dan ontstaat er ruimte voor een inloopkast. Op de tweede verdieping is het mogelijk om een lichtkoepel en uitsparing boven de trap te plaatsen. Hierdoor komt veel daglicht de woning binnen en wordt een mogelijke, toekomstige vierde woonlaag makkelijker te realiseren. Er kan ook gekozen worden uit diverse dakopbouwen en een dakterras.

QUO VADIS wonen op de verdieping
Met de woonruimte op de verdieping ontstaat op de begane grond ruimte voor een bijkeuken en een extra werk- of slaapkamer. Door het grote raam aan de voorzijde is het uitzicht hier optimaal. De woonkamer en keuken krijgen de volledige ruimte op de verdieping. Op de tweede verdieping zijn drie ruime slaapkamers en een royale badkamer.
De begane grond is geschikt voor een grote werkkamer of praktijkruimte, een royalere bijkeuken of als gastenverblijf. Natuurlijk is het ook mogelijk om, aan de tuin, een atelier of speelkamer te maken. Aan de achterzijde creëer je met een uitbouw meer leefruimte (bouwnummer 30 t/m 33).
De keuken kan op verschillende plaatsen; geniet je van het uitzicht vanaf de bank of aan de eettafel? Kies je voor twee slaapkamers op de verdieping, dan ontstaat er ruimte voor een inloopkast. Op de tweede verdieping is het mogelijk om een lichtkoepel en uitsparing boven de trap te plaatsen. Hierdoor komt veel daglicht de woning binnen en wordt een mogelijke, toekomstige vierde woonlaag makkelijker te realiseren. Er kan ook gekozen worden uit diverse dakopbouwen en een dakterras.

ANTONIE wonen op twee lagen
Wie kiest voor wonen over twee lagen krijgt misschien wel het beste van twee werelden: een ruime woon- keuken aan de tuin en een woonkamer met ruim uitzicht naar buiten. Door de vide in het midden van de woning ontstaat een mooie open verbinding en een directe relatie tussen de keuken en de living. De royale hal op de begane grond biedt veel bergruimte. Aan de tuinzijde heeft de woonkeuken een oppervlakte van maar liefst 32 vierkante meter.
Op de verdieping is een zee aan ruimte voor een werkplek of wellicht een eigen zithoek voor de kinderen. De tweede verdieping is de reguliere slaapverdieping met drie ruime slaapkamers en een royale badkamer. Deze woning heeft standaard een dakopbouw en een ruim, zonnig dakterras. Een heerlijke plek om op zomeravonden te genieten van een etentje.
De woonkeuken staat in verbinding met een werkruimte of speelkamer aan de voorzijde van de woning. Optioneel zijn schuifdeuren die de ruimtes scheiden. Ook is het mogelijk een uitbouw te plaatsen (bouwnummer 30 t/m 34) of om openslaande deuren aan te brengen in de achtergevel.
Op de verdieping kan de woonplek gewisseld worden met de werkplek. Ook kan deze afgesloten worden van de woonruimte. Op de slaapverdieping is het mogelijk twee of drie slaapkamers te realiseren. Bij twee slaapkamers ontstaat er ruimte voor bijvoorbeeld een inloopkast. De badkamer biedt voldoende ruimte om nog te kiezen voor een bad en zelfs een dubbele wastafel. De dakopbouw kan verder uitgebreid worden als een volwaardige vierde woonlaag met riante slaapkamer en dakterras.
de vierde laag; dakopbouw
Een slimme manier om een toekomstige uitbreiding makkelijk te maken, is de optie om een daksparing met daklicht te plaatsen. Het daklicht maakt de woning nog zonniger en lichter. Van de dakopbouw zijn twee varianten, beide gecombineerd met een terras. De grotere dakopbouw biedt ruimte aan een grote slaap- of werkkamer. Op het terras is ruimte voor een riante zithoek of loungebank. Een volledige vierde woonlaag behoort ook tot de mogelijkheden. Deze is naar wens in te delen. Hiermee wordt het van de woning vergroot tot wel 200 vierkante meter woonoppervlak.

Daarom wonen in Stadswerf
• Ruime Kadewoningen met tuin
• Vrij uitzicht op het Van Starkenborghkanaal
• Wonen in de karaktervolle Oosterparkwijk
• Acht minuten fietsen naar Grote Markt
• Autoluwe en kindvriendelijke buurt
• Parkeerplaats op eigen terrein
• Exclusief gebruik maken van elektrische BMW i3’s
• Woonoppervlaktes 154 - 200 m²
• Vanaf drie of vijf tot wel zes of acht slaapkamers
• Alle ruimte om te werken aan huis
• Keuze uit verschillende woningtypen en diverse opties

Over dit object

Overdracht
StatusUitverkocht
Prijsvan € 299.500 tot € 389.500
Aantal Kavels8
Bouw
Bouwvormnieuwbouw
Indeling
Woonoppervlaktevan 148 tot 165 m²

Project tijdlijn

  1. Conceptfase locatie ontwikkeling
  2. Indeling kavels bekend
  3. Type woningen concept
  4. In verkoop
  5. Uitverkocht
  6. Start bouw
  7. Oplevering

Buurtinformatie:
Groningen (3945 woningen met 5470 inwoners)

Koop woningen
35%
Huur woningen
64%
Leeftijdsopbouw
0 - 14 jaar
15 - 24 jaar
25 - 44 jaar
45 - 64 jaar
65+ jaar
Samenstelling HuishoudensGroningen
Eenpersoons74%
Zonder kinderen18%
Met kinderen9%
Refresh to make it work.
Terug naar zoekresultaten

Uw specialist voor dit project

Pandomo Makelaars

Pandomo Makelaars

050 853 37 33