Kleine der A 3

9711 HV GRONINGEN

€ 725.000 k.k.

Uw specialist voor dit woningaanbod

Pandomo Makelaars

Pandomo Makelaars

050 853 37 33

Binnenstedelijk en uiterst sfeervol wonen aan het Kleine der A 3

In de binnenstad van Groningen aan het Kleine der A op huisnummer 3. Het Kleine der A is het verlengde van het meer bekende Hoge der A, gelegen aan de overzijde van de A brug. Het Kleine der A grenst daarmee ook aan de fraaie diepenring, waarbij dit deel van de diepenring de historische afleiding van de Drentse A door de stad naar het Reitdiep vormt. Van oorsprong is Kleine der A 3 in het eind van de achttiende eeuw gebouwd als pakhuis genaamd ‘t Hart. In de afgelopen twee eeuwen heeft het vele bestemmingen gekend, doch de laatste drie decennia is het in gebruik geweest als woonhuis. In het begin van de jaren negentig van de vorige eeuw is het pakhuis grondig gerestaureerd en verbouwd tot een comfortabele stadswoning met een speelse maar ook zeer functionele indeling .

Het functionele karakter van het geheel begint al op de begane grond, met een royale multifunctionele ruimte. Zo kan deze in de eerste plaats gebruikt worden als garage, iets wat in de binnenstad al een heerlijke bijkomstigheid is. Overigens, veel heeft u de auto niet nodig wonende aan het Kleine der A… U fietst of loopt namelijk al binnen een paar minuten naar de bekende winkelstraten rondom ‘de beide markten’, het groene Noorderplantsoen, het Groninger Museum maar ook het hoofdstation van de NS met verbinding in alle windrichtingen. U ervaart aan het Kleine der A vooral de lusten van de binnenstad, de lasten gaan op deze heerlijke locatie aan u voorbij… Onder andere vanwege de aanwezigheid van de multifunctionele ruimte is een meer hobby- of zelfs beroepsmatig gebruik is ook prima denkbaar. Niet alleen feitelijk, ook het bestemmingsplan biedt hiervoor ruime mogelijkheden.
Bij het geheel behoort tevens een recht van opslag, direct aan de voorzijde van het pand (parkeerplaats)

Men betreedt de woning via de multifunctionele ruimte op de begane grond, voorzien van een wasruimte, kelder, berging, toilet en tussenhal met de trapopgang naar de eerste verdieping. De eerste verdieping betreft de woonverdieping met speelse niveauverschillen. De woonkamer is aan de straatzijde gesitueerd en beschikt over houten vloerdelen, balkenplafond en fraaie raampjes met zicht op de A. Aan de achterzijde is de open woonkeuken gerealiseerd, voorzien van dezelfde vloer, balkenplafond, raampjes en een nette keukeninrichting met inbouwapparatuur. Op de tweede verdieping zijn de beide slaapkamers gesitueerd, maar ook het heerlijke balkon op het zuiden. Tot slot is de badkamer op deze woonverdieping gerealiseerd, voorzien van een ligbad/douchecombinatie, wastafelmeubel en wandcloset. Via een kleine spiltrap bereikt u vervolgens de vliering met een overdaad aan bergruimte.

Door de hele woning vindt u nog steeds elementen die doen denken aan het oorspronkelijk gebruik van het geheel. Niet alleen de detaillering in de voorgevel doet denken aan deze vervlogen tijden. Ook bijvoorbeeld de katrol in de nok herinnert hieraan… Tijdens de laatste grondige verbouwing in de jaren negentig van de vorige eeuw is echter wel het huidige comfort aangebracht.

Over dit object

Overdracht
Statusverkocht
Prijs€ 725.000 k.k.
Bouw
Bouwvormbestaande bouw
Type ObjectWoonhuis
HoofdfunctieWoonruimte
Indeling
Woonoppervlakte146 m²
Perceeloppervlakte58 m²
Woning Inhoud841 m³
Kamers5 (2 slaapkamers)

Geïnteresseerd?
Vraag een hypotheek gesprek aan!

Hypotheek gesprek aanvragen
  • Eerlijk en onafhankelijk advies

  • Persoonlijke benadering en service

  • Direct inzicht in uw mogelijkheden

€ 725.000 k.k.

Buurtinformatie:
Groningen (5040 woningen met 6230 inwoners)

Koop woningen
25%
Huur woningen
70%
Leeftijdsopbouw
0 - 14 jaar
15 - 24 jaar
25 - 44 jaar
45 - 64 jaar
65+ jaar
Samenstelling HuishoudensGroningen
Eenpersoons82%
Zonder kinderen15%
Met kinderen3%
Refresh to make it work.
Terug naar zoekresultaten

Uw specialist voor dit woningaanbod

Pandomo Makelaars

Pandomo Makelaars

050 853 37 33