In Groenewei Meerstad is ruimte voor acht patiowoningen, een populair woningtype onder de verhuisgeneigden in de regio Groningen. Om het beste ontwerp te vinden voor deze patiowoningen heeft Bureau Meerstad enige tijd geleden een pitch uitgezet waarbij drie plannen zijn gepresenteerd.

Zwanenburg Projecten wint pitch patiowoningen Meerstad
De winnaar van de pitch is Zwanenburg Projecten met hun plan ‘Stainhoes’!

Stainhoes wint

De drie partijen werden beoordeeld op marktvisie, plan/ontwerp en grondbieding. Door "out of the box" te denken heeft Zwanenburg Projecten in samenwerking met VdP architecten uit Groningen met hun plan ‘Stainhoes’ een onderscheidend en verrassend plan gemaakt voor ontwikkelgebied Groenewei.

Groenewei wordt een gebied met de volgende eigenschappen:

  • Dorps karakter;
  • Zicht op het Park van Meerstad;
  • Commerciële voorzieningen en een school dichtbij;
  • Een mix van woningaanbod: zowel koop- als (sociale) huurwoningen;
  • Een veelzijdig aanbod van wonen in de natuur met rijwoningen, halfvrijstaande en vrijstaande woningen én kavels voor zelfbouw. Maar ook met appartementen en grondgebonden woningen voor senioren, zoals patiowoningen en bungalows.

Voor de genoemde patiowoningen is nu het ontwerp bepaalt!

Vraaggestuurd ontwikkelen

Voorafgaande aan de pitch is een enquête uitgezet onder geïnteresseerde mensen die in Meerstad in een levensloopbestendige woning zouden willen wonen. De resultaten zijn waar mogelijk verwerkt in het ontwerp, waarmee het project vraaggestuurd ontwikkeld is. Het plan wordt nu concreet gemaakt voor verdere uitvoering.

De verwachting is om nog dit najaar in verkoop te gaan met de woningen waar we u uiteraard graag over op de hoogte houden. Meer informatie over de ontwikkelingen in Groenewei Meerstad leest u hier.

bron: persbericht op www.meerstad.eu 

Gerelateerde berichten

    Geen resultaten gevonden