Met enige regelmaat krijgen wij de vraag of het wel verstandig is om middenin de zomer of tijdens de zomervakantie een huis te koop aan te bieden. Wij weten dat er in de zomervakantie minder zoekers actief zijn en toch kan uw woning ook in deze periode goed worden verkocht!

Zomervakantie!

De redenen hiervoor zijn:

 • Minder concurrentie

De algemene aanname is inderdaad dat u uw huis beter niet in de zomer kan verkopen. Dat betekent dat er een stuk minder concurrentie is qua woningaanbod en uw huis eerder op zal vallen.

 • Tijd voor rondleidingen

In uw vrije zomervakantieweken heeft u zelf alle tijd en ruimte om bezichtigingen in te plannen.

 • Omgeving staat in bloei

Uw tuin staat er sowieso mooier bij in de zomer, ook ziet de omgeving er aantrekkelijk uit als alles vol in bloei staat. Woont u aan het water? Dan is het helemaal een goed idee om juist in de zomer de rondleidingen te organiseren. Wie weet kunnen wij potentiele kopers meenemen voor een klein boottochtje naar uw huis!

 • Langer licht

In de zomer zijn de dagen lekker lang en – als het een beetje meezit – vol met zonlicht. Daardoor komt uw zongerichte woonkamer of keuken extra goed tot zijn recht!

 • Juiste doelgroep

In de zomervakantie hebben huizenzoekers óók alle tijd om een huis te gaan bekijken. Bereik in de zomer de doelgroep die juist déze periode gebruikt om een huis te zoeken.

 • Niet iedereen is op vakantie

Slechts 20% van de mensen in Nederland is tegelijkertijd op vakantie en praktisch iedereen is ook een deel van de vakantie thuis. Dus…

 • Woningpresentatie

De zomer is een mooie periode om een woningpresentatie (foto’s) te laten maken. Geen kale takken voor je raam of lege tuinen. Ook als je huis wat langer te koop staat, blijft de woningpresentatie een zomers karakter houden.

 • Mensen (en dus ook kopers!) zijn blijer in de zomer

Mensen zijn veelal vrolijk en blij in de zomer. Dat kan alleen maar een positief effect hebben op uzelf als verkoper én de koper(s).

 • Als het u uitkomt!

Maar de beste tip van allemaal is eigenlijk wel dat u uw huis te koop moet gaan zetten wanneer het u het beste uitkomt! Het verkopen van een huis kost nu eenmaal tijd en daarvoor moet u zelf de ruimte en energie hebben. Ook zijn gunstige marktomstandigheden van een grotere invloed dan het seizoen waarin u verkoopt. De huizenmarkt is op dit moment nog steeds een verkopersmarkt en is er dus áltijd een goed moment te vinden om te verkopen. Of het nu zomer is of niet.

Wilt u weten wat Pandomo Makelaars voor u kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en wij delen graag onze kennis en ervaring met u.

Gerelateerde berichten

  Geen resultaten gevonden