Een woning (laten) isoleren is altijd een goed idee. Maar wist u dat de zomer de beste tijd van het jaar is om te gaan isoleren? Had u al plannen, stel deze dan niet uit tot het najaar of zelfs de winter, maar begin vandaag nog!

Woning isoleren: juist nu!

Koele woning tijdens warme dagen

Met het stijgen van de temperatuur, denken we vaak eerder aan het plaatsen van goede ventilatie en airco dan aan het isoleren van ons eigen huis. Toch zijn de zomermaanden de ideale periode om de isolatie van uw woning aan te pakken. Een goed geïsoleerde woning zorgt namelijk niet alleen voor het binnen houden van de gestookte warmte, het zorgt er ook voor dat de warmte van buiten niet naar binnen komt. Goede isolatie zorgt dus ook voor een koelere woning tijdens de steeds warmer wordende Nederlandse zomers.

Beschikbaarheid isolatiebedrijven

Het verduurzamen van de woning is een zeer actueel item. Vakmensen die daarbij kunnen helpen worden daarom steeds drukker en de wachttijden lopen daardoor op. In de zomer zijn isolatiebedrijven (vooralsnog) minder druk. De doorlooptijd van projecten worden daarmee aanzienlijk verkort. Houd wel rekening met de bouwvak, waarin de kans bestaat dat isolatiebedrijven dicht zijn.

Tijdige besparing

Vaak wordt isolatie pas overwogen op het moment dat het koud begint te worden en de verwarming een graadje hoger wordt of zelfs al is gezet. Op dat moment loopt de teller echter al en is het eigenlijk al te laat om echt te kunnen besparen op de energiekosten. Door tijdens de warme periode van het jaar uw woning te isoleren, bent u goed voorbereid en bent u, zodra de kou zijn intrede doet, al bezig met besparen op de energierekening. Enerzijds omdat het langer behaaglijk blijft in uw woning en de kachel daardoor pas later in het seizoen een graadje hoger hoeft. Anderzijds omdat de warmte beter in de woning blijft en niet door kieren en naden verdwijnt.

Goede voorbereiding

Het isoleren van een huis is veelal een grote klus. Het grote voordeel van isoleren in de warmste periode van het jaar is dat woningen die in de winter nogal vochtig zijn, nu (kurk)droog zijn en de isolatie vaak zonder herstelwerkzaamheden vooraf kan plaatsvinden. Ook dat scheelt tijd en geld!

Ventileren

Zodra de woning is geïsoleerd, moet er goed geventileerd worden. Stel dat u kunt kiezen om te ventileren op het moment dat het buiten tegen het vriespunt aanzit, of met temperaturen boven de twintig graden. Dan is de keuze om in de zomer te gaan isoleren toch ook makkelijker gemaakt?

Gerelateerde berichten

    Geen resultaten gevonden