Wonen in de stad Groningen is populair. Zeker de vraag naar hoogwaardige huur- en koopwoningen is momenteel ongekend groot. Sterker: Groningen staat in de top 10 van gemeenten met woningschaarste. Maar er is goed nieuws. Ontwikkelaar Van Omme & De Groot is momenteel druk bezig met een nieuwbouwproject aan het Hoendiep.

Wonen aan het Hoendiep

Foto: concept situatietekening

Van Heemskerckstraat

Op een voormalig fabrieksterrein aan de rand van de stad, aan het Hoendiep, is maar liefst 2,5 hectare bestemd voor de ontwikkeling van woningen voor het nieuwproject Van Heemskerckstraat. Jarenlang lag de grond braak, op wat stadsnomaden na. Daar komt nu verandering in. Verspreid over drie aparte blokken zullen er diverse koop- en huurwoningen worden gebouwd. Denk aan ruime eengezinswoningen, kadewoningen en studio’s. Op dit moment worden de plannen nader uitgewerkt.

Groen & stads
Makelaar Piet Cazemier: “Vooral de ligging is ideaal. Het bouwterrein ligt in het westen van de stad, strategisch ingeklemd tussen het centrum, de ontsluitingswegen en het voormalige Suikerunieterrein. Het is een mooie, beetje verscholen locatie die een stadse uitstraling krijgt. De wijk wordt groen en ruim opgezet met voldoende parkeerruimte.”

Aan het water
Het project Van Heemskerckstraat – vernoemd naar de nabijgelegen straat die doorgetrokken zal worden – ligt bovendien aan het Hoendiep. Piet Cazemier: “De gemeente gaat het water verbreden en legt een kademuur aan, die wordt doorgetrokken richting het Suikerunieterrein. Ook dit terrein zal in de toekomst worden ontwikkeld. Langs de kademuur komt een mooie fiets- en wandelroute, die de gebieden met elkaar verbindt. Zo ontstaat een hele nieuwe, gevarieerde stadswijk.”

Alle voorzieningen dichtbij
Toekomstige bewoners profiteren enerzijds van de rust en het groen in een ruim opgezette wijk en zijn anderzijds in een mum van tijd in de gezellige, historische binnenstad van Groningen. Voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca zijn dus altijd nabij. Wethouder Roeland van der Schaaf van Stadsontwikkeling en Wonen is blij met het plan. “Ik ben er trots op dat de verschillende bouwplannen in Groningen steeds beter op stoom raken. Dit plan is daar zeker een van. Samen met de ontwikkeling van het Suikerunieterrein is dit een enorme impuls voor de westkant van de stad.”

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen en nieuws? Volg dan hier dit project!

Gerelateerde berichten

    Geen resultaten gevonden