Wilt u tijdelijk of langdurig een woning verhuren? Of zit u er aan te denken om uw eigen koophuis te verhuren? Wees u dan bewust dat hier veel bij komt kijken, want u doet zaken in een lastige markt met vaak wijzigende regelgeving. Enerzijds heeft u te maken met de regels van de hypotheekverstrekker, anderzijds met bescherming van huurders, maar ook wettelijke verplichtingen zoals de Leegstandswet. En wat dacht u van screening van huurders? Hieronder leggen wij uit waarom het verstandig is om voor het verhuren van uw woning onze verhuurmakelaar in te schakelen.

Waarom een verhuurmakelaar inschakelen?

Ontzorgen
Zoals hierboven vermeld vereist het verhuren van een woning veel werk. Denk hierbij aan het vinden van geschikte huurders, het opstellen van huurcontracten, het regelen van onderhoud en reparaties, de administratie, etc. Voor u waarschijnlijk behoorlijk veel werk, voor onze verhuurmakelaar dagelijkse kost. Onze verhuurmakelaar kan het volledige werk van u overnemen, van het adverteren van de woning tot het afhandelen van de financiën. Dit bespaart u niet alleen tijd, maar ook zorgen over regelgeving en stress om lastige huurders. Bovendien komt samenwerking met een verhuurmakelaar uw jaarlijkse huurinkomen ten goede.

Een betrouwbare huurder
Het vinden van een betrouwbare huurder is niet eenvoudig. Iemand kan nog zo'n goede eerste indruk maken of via via komen maar dit wil niet zeggen dat zijn of haar betalingsgedrag evenredig is. Wij checken o.a. of de juiste papieren aanwezig zijn en het inkomende voldoende is. Ook voeren we een credit check uit. Naast deze objectieve screening, nemen wij ook ons gevoel mee in de afweging.

Geen conflicten met lastige huurders
Een grote angst van elke verhuurder is om in een lang conflict met een huurder te geraken. Er kan bijvoorbeeld onenigheid ontstaan over de exacte inhoud van de huurovereenkomst, over de vraag wie bepaald onderhoud moet verrichten of over door de huurder aan het pand toegebrachte schade. Bovendien kan het voorkomen dat een huurder de huur niet kan of wil betalen. Als verhuurder zult u dan achter een dergelijk persoon aan moeten om alsnog het geld te krijgen waar u recht op heeft. Dit kan bij u voor veel stress zorgen. Onze verhuurmakelaar daarentegen heeft meer ervaring met dergelijke situaties en lost conflicten op een professionele wijze voor u op, zodat u zich hier niet om hoeft te bekommeren.

Minder en kortere leegstaand

Het vinden van geschikte huurders kost tijd. In deze tijd ontvangt u echter geen huurinkomsten, terwijl de kosten van uw pand wel gewoon doorlopen. Als verhuurder wilt u daarom de leegstaand zo kort mogelijk houden. Onze verhuurmakelaar kan u hierbij helpen want hij weet namelijk hoe hij een bepaalde woonruimte onder de aandacht van potentiële huurders kan brengen. Bovendien kent onze verhuurmakelaar de huurmarkt, zodat hij u ook kan adviseren over een marktconforme huur.

Kortom: door het inschakelen van een verhuurmakelaar zorgt u ervoor dat de zaken goed op orde zijn en blijven, en zal het verhuren van uw woning een plezierige ervaring zijn. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact op Sebastian de Vos via telefoonnummer 050 - 853 37 33 of mail naar groningen@housingxl.nl

Gerelateerde berichten

    Geen resultaten gevonden