Zoals u wellicht al gelezen heeft of gezien is momenteel De Griffeweg afgesloten voor al het autoverkeer in verband met de herinrichting van de Griffeweg en de Veemarktstraat. De werkzaamheden zijn zondag 14 mei begonnen en zijn woensdag 24 mei ’s ochtends klaar.

Voorrangsplein Griffeweg Groningen

De herinrichting is nodig om te zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer tijdens en na de ombouw van de zuidelijke ringweg. Er komt bijvoorbeeld een nieuw voorrangsplein. Aanpak Ring Zuid verwacht meer verkeer op de Griffeweg.

Een voorrangsplein is een relatief nieuw soort kruispunt dat de voordelen van een rotonde combineert met de voordelen van een voorrangskruispunt. Zie hier het filmpje voor een impressie van een voorrangsplein. Hierbij wordt de oversteekbaarheid voor langzaam verkeer verbetert door het gefaseerd oversteken van de rijrichtingen. Vooral op locaties waarbij één van de twee kruisende wegen beduidend meer verkeer te verwerken heeft, kan een voorrangsplein een goed alternatief zijn voor een rotonde of voorrangskruispunt. Zowel de verkeersveiligheid als de doorstroming kan met dit kruispunttype worden verbeterd.

De kruising van de Griffeweg en de Meeuwerderweg wordt de komende tijd ook aangepakt, maar dat gebeurt vooral ’s nachts. Bij de Eendrachtsbrug wordt daarnaast aan de weg gewerkt omdat er bij de Westerkade een nieuw busstation komt. Tot en met maandag is daarom de kruising Paterswoldseweg en Hoendiepskade afgesloten.

Voor beide werkzaamheden geldt dat er een omleidingsroute is.

Gerelateerde berichten

    Geen resultaten gevonden