De meeste Nederlanders houden ondanks alle onzekerheden als gevolg van het coronavirus vertrouwen in de huizenmarkt. Er zijn zeker huizenzoekers die een kooppauze instellen, maar de meesten gaan gewoon door met de zoektocht naar een nieuwe woning.

Vertrouwen huizenmarkt blijft

Geen zorgen

Grote veranderingen in de huizenmarkt in Groningen verwachten wij niet op korte termijn. We voorzien eveneens geen afname in de vraag naar huizen of een flink stijgende hypotheekrente in de komende maanden. Mensen gaan over het algemeen goed en begripvol om met de genomen maatregelen. Men neemt afstand en respecteren regels. Feit dat we al gebruik maakten van het digitaal ondertekenen van zoveel mogelijk documenten heeft er ook toe bijgedragen dat we snel hebben kunnen schakelen en onze opdrachtgevers hebben kunnen informeren over de iets gewijzigde werkwijze.

Serieuze biedingen blijven

Mede doordat we het aantal actieve huizenzoekers iets zien afnemen zien we het aantal bezichtigingen per huis ook iets afnemen. Maar de vraag naar huizen is zo groot dat er nog altijd hoge biedingen worden gedaan in alle segmenten. Het aantal serieuze biedingen blijft dan ook vrijwel gelijk. Ook als in overleg met de verkoper is besloten om de ‘aangepaste verkoopprocedure’ (link naar de blogpost) te volgen. Iets minder kijkers dus, maar zeker niet minder verkochte woningen. We zijn dan ook zeer tevreden en kunnen vertellen dat we in de afgelopen maand 27 (!) huizen succesvol hebben verkocht en 7 woningen hebben kunnen aankopen voor onze opdrachtgevers.

Meer hypotheekaanvragen

Vooralsnog blijkt uit cijfers van het Hypotheek Data Netwerk, dat alle hypotheken in Nederland registreert, dat het eerste kwartaal van 2020 een recordaantal hypotheekaanvragen heeft opgeleverd: 43 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Gewoon bereikbaar

Wij zijn blij te kunnen vertellen dat we onze expertise juist nu goed weten in te zetten en het woningaanbod goed en gevarieerd is. Kom daarom gerust eens langs, kijk op onze site of maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek over het kopen, verkopen, huren of verhuren van een huis of voor een helder en persoonlijk hypotheekadviesgesprek. Wij zijn gewoon bereikbaar, ook voor telefonische afspraken, videobellen of WhatsApp.

Bron: NVM Groningen en Hypotheek Data Netwerk

Gerelateerde berichten

    Geen resultaten gevonden