Al langere tijd hebben we te maken met een woningmarkt waarin de vraag het aanbod (ver) overschrijdt. We zijn dan ook al enige tijd gewend aan het feit dat woningen snel en vaak ook flink boven de vraagprijs worden verkocht. Maar werkt dat ook zo voor woningen in het hogere segment?

Van alle (woning)markten thuis

“Ja, absoluut”, is het antwoord van Gerben Cazemier, een van onze NVM makelaars. “Onze ervaring is dat bij alle woningen in alle prijssegmenten ‘overbieden’ aan de orde van de dag is. Het aantal bezichtigingen per huis neemt over het algemeen ook nog steeds toe. Onze taak is om, juist in deze overspannen markt, de beste en meest passende koper te vinden voor onze verkopende klanten. Maar even vaak staan we ook aan de andere kant van de tafel en bemiddelen we voor een optimale aankoopprijs in opdracht van onze aankoopklanten. Een interessant spanningsveld!”

woningmarktgegevens-groningenjpg.jpg

Ons uitgebreide netwerk en grote bereik (mede door de inzet van onze sociale kanalen) helpen ons bij het vinden van de meest passende koper(s) voor alle soorten en maten huizen. De ‘meest passende’ koper is overigens niet altijd de koper met de grootste portemonnee. De aanvullende voorwaarden waaronder een bod wordt gedaan zijn vaak ook van grote invloed op de uiteindelijke keuze van de verkoper. Aanvullende voorwaarden als het gewenste overdrachtmoment of zonder voorbehoud van financiering zijn daarvan vaak voorkomende voorbeelden.

Elke woning krijgt van ons alle aandacht die het verdiend. Online aandacht op Funda, Facebook, Instagram en onze eigen website en ook offline in onze woonwinkel, onze mensen en bijvoorbeeld via het verspreiden van de digitale woningbrochure. Wij weten daardoor een breed publiek te bereiken en dat is precies waar de markt op dit moment om vraagt.

Het draait bij ons niet alleen om de bemiddeling bij de verkoop en aankoop van huizen. Dagelijks verhuren we, beheren we en financieren we woningen voor onze opdrachtgevers. We doen alles wat met goed en fijn wonen te maken heeft. Dat is onze passie. Al bijna 25 jaar lang.

Gerelateerde berichten

    Geen resultaten gevonden