Het Covid-19 virus heeft invloed op ons allemaal. Het zijn onzekere tijden waar we met elkaar op zo goed mogelijk doorheen moeten. De huidige maatregelen en voorschriften zorgen ervoor dat we onze dienstverlening op sommige punten iets moeten aanpassen. Dat is soms even lastig, maar we werken uiteraard mee. In het belang van uw en onze veiligheid.

Update over de Groninger woningmarkt

De precieze invloed en de gevolgen van de genomen maatregelen voor onze woningmarkt is nu nog lastig te voorspellen. Juist in deze tijd merken we hoe belangrijk een eigen woning is. Een plek waar we ons thuis voelen en waar we nu ook prettig kunnen werken. De emotionele waarde van een huis neemt daarmee alleen maar toe.

“Het aantal woningen dat verkocht is, is in de periode van 16-29 maart weliswaar gedaald, maar we zien dat de meeste huishoudens die op het punt stonden om een stap op de woningmarkt te zetten, deze stap ook daadwerkelijk maken” aldus de NVM. NVM ziet in de statistieken dat er zo’n 9% minder woningen te koop worden gezet. Die trend was echter al sinds het vierde kwartaal van 2019 zichtbaar. Het Coronavirus lijkt de afgelopen weken zelfs een omgekeerd effect te hebben. De woningmarkt van Groningen is al lange tijd enorm overspannen. Door de recente ontwikkelingen neemt de vraag iets af, maar het aanbod neemt tegelijk ook wat af. Dat wil zeggen dat de krapte op de markt er nog steeds is. Dat maakt ook dat er van prijsdaling vooralsnog geen sprake is. Gemiddeld genomen wordt er nog steeds boven de vraagprijs betaald voor een woning. Gezien de lage rentestand en woningnood is de kans ook groot dat er tijdens deze periode meer dan voldoende huizenkopers op de markt zullen blijven.

Bezichtigingen

Grote aantallen kijkers tegelijkertijd in een woning laten rondlopen zal voorlopig echter niet kunnen. Het aantal fysieke bezichtigingen zullen waar nodig worden beperkt en de bezichtigingstijd plannen we ruimer in, zodat kijkers elkaar niet in de weg zullen lopen. Voor iedereen wel zo veilig. Voor kopers kan dit zelfs in hun voordeel werken.

Uw huis verkopen?

Wilt u uw woning juist nu verkopen? Dat kan. Wij maken het mogelijk door onze verkoopprocedure desgewenst iets aan te passen. Wij hebben, naast de reeds genomen maatregelen, aanvullende afspraken gemaakt om ook tijdens deze crisis uw woning te kunnen verkopen. Hoe u uw woning kunt verkopen volgens een iets aangepaste verkoopprocedure, samen met Pandomo Makelaars, leest u hier.

Gevolgen makelaardij

Pandomo Makelaars houdt de ontwikkelingen op de woningmarkt in deze tijd nauwlettend in de gaten. Vanuit de NVM is gecommuniceerd dat wij als leden zoveel mogelijk de veiligheid in acht moeten nemen. Pandomo Makelaars is deze periode met een kleiner team werkzaam vanuit ons kantoor aan de Griffeweg. De meeste collega’s werken vanuit huis. We zijn dus gewoon geopend en bereikbaar, zowel op kantoor als telefonisch en ook via e-mail en whatsapp/messenger. Vooralsnog zijn de gevolgen voor de woningmarkt te overzien. Mede doordat de economie nu nog goed is en het woningaanbod schaars blijft.

Maar we kunnen ons zeker voorstellen dat onzekerheid vragen oproept. Ons team staat daarom, juist in deze tijd, graag voor u klaar om u te voorzien van passend woonadvies. We wensen iedereen gezondheid en sterkte toe.

Team Pandomo Makelaars

Gerelateerde berichten

    Geen resultaten gevonden