Uitgangspunt is het verbeteren van de kwaliteit en leefbaarheid in De Wijert door renovatie, investering in duurzaamheid en het plegen van nieuwbouw. De renovatiewerkzaamheden van woonblokken aan de Vondellaan en Spieghelstraat zijn al medio mei van dit jaar van start gegaan. Nieuwbouw volgt later, aldus Woningcorporatie De Huismeesters.

Toekomstig woningaanbod in De Wijert

Woningverbetering door renovatie

De woningverbetering van 56 huurwoningen aan de Vondellaan is momenteel in volle gang. De verbetering richt zich met name op de buitenkant van de woningen. Deze worden onder andere voorzien van kunststof kozijnen, dubbel glas maar de huizen krijgen ook mechanische ventilatie. Na renovatie worden de huizen te koop aangeboden aan de zittende huurder(s). Heeft de huurder daarvoor geen belangstelling, dan wordt het huurcontract voortgezet of de woning komt beschikbaar op de woningmarkt.

Dit verkooptraject zal worden begeleid door onze verkoopmakelaars. De verwachting is dat de woningen – gezien de verwachte verkoopprijs - geschikt zullen zijn voor starters op de woningmarkt. Binnenkort zullen de eerste leegstaande woningen te koop worden aangeboden. Meer daarover leest u in een volgende nieuwsbrief en/of op onze website.

In totaal zullen er in de Wijert via dit verbetertraject 152 woningen worden gerenoveerd. De verkoopopbrengst wordt ingezet om nieuwe, betaalbare huurhuizen te bouwen.

Gerelateerde berichten

    Geen resultaten gevonden