Op het Suikerunieterrein in de stad Groningen verrijst de komende maanden een nieuwe woonwijk. Aan de Loskade worden 46 tijdelijke huureenheden gebouwd, waarvan er inmiddels al meerdere gereed zijn. De studio’s (kleinste eenheden) zullen worden aangeboden vanaf € 895,- all-in. Zoals het nu lijkt is alles vanaf half juli gereed.

Tijdelijk huren op het Suikerunieterrein

Via deze nieuwsbrief laten we u weten dat Pandomo Makelaars bij de voorbereiding voor de verhuur is betrokken en de verhuur en het beheer van de eenheden zal verzorgen. Zodra over het verhuurproject, de verschillende typen eenheden en de definitieve verhuurprijzen meer duidelijk is, zullen wij u dat via onze website en deze nieuwsbrief laten weten.

Huren voor korte tijd

De eenheden van De Loskade worden verhuurd aan mensen die voor korte tijd in Groningen gaan studeren en/of werken. De huurders mogen maximaal een half jaar in de eenheid verblijven. De reden hiervoor is dat het Suikerunieterrein feitelijk nog geen woonbestemming heeft. Om nu toch al gebruik te kunnen maken van de ruimte op het Suikerunieterrein hebben de eenheden van Loskade een zogenaamde ‘hotelbestemming’ gekregen. De eenheden worden allemaal gemeubileerd opgeleverd en daardoor kunnen de ‘gasten’ er zo in. De eerste eenheden kunnen al in juli worden betrokken.

Bijzonder concept

Met diverse creatieve en vooruitstrevende partijen wordt met Loskade gebouwd aan een pop-up wijk, gericht op duurzame innovaties in een experimentele omgeving. Op deze manier wordt geanticipeerd op veranderende gebruikerswensen zoals compact, betaalbaar en zelfvoorzienend leven.

Op het eerste gezicht lijkt De Loskade op een redelijk traditionele woonwijk, maar niks is minder waar! De eenheden zijn geheel remontabel, wat betekent dat na de huurperiode de complete wijk wordt gedemonteerd en elders opnieuw zal worden opgebouwd.

In 2030 worden de huizen weer afgebroken als het terrein voor andere zaken nodig is. In de tussentijd wordt gebruik gemaakt van de mogelijkheid om te experimenteren met de duurzaamheid van de eenheden.

Wij kijken ernaar uit om met dit project aan de slag te gaan en zullen u spoedig meer informatie verstrekken.

Gerelateerde berichten

    Geen resultaten gevonden