Mensen kijken verbaasd naar één van de ramen waar normaal de dames met het oudste beroep van Nederland staan. Het venster is afgeplakt, met in het midden een groot sleutelgat. Tekst erboven: ‘wil je écht iets opwindends zien?’

Spieken is voor huizenzoekers!

Een man vooraan, die door het sleutelgat kijkt, roept lachend: ‘nou, dit is iets waar ik wel mee thuis kan komen!’

Wat blijkt, achter het raam is een wel heel ongewone date te bewonderen: geen pikante dame, maar de splinternieuwe Groningse app Spiek, die mensen in staat stelt om naar nieuwe koophuizen te kijken vóórdat ze op Funda komen.

Net als bij Tinder, kunt u met Spiek swipen door foto’s, in dit geval om je nieuwe droomhuis te vinden. De bijzondere bonus is, dat de foto’s als sneak preview te zien zijn, nog voordat de desbetreffende huizen officieel te koop staan op Funda. Gratis voorkennis van de huizenmarkt dus. In een oververhitte kopersmarkt, waarin de huizenprijzen zo langzamerhand een historisch kookpunt hebben bereikt een welkome hulp.

De app is een primeur in Nederland, opgezet door een uniek samenwerkingsverband van innovatieve Groningse makelaars, waaronder Pandomo Makelaars. Spiek helpt de woningzoeker, maar ook de makelaars in Groningen. Wat ons betreft dus echt een win-win!

Wie nú direct naar de nieuwste Groningse koophuizen wil gluren: Spiek is beschikbaar in alle app-stores voor mobiele apparaten.

Gerelateerde berichten

    Geen resultaten gevonden