Van plan om komende zaterdag een of meerdere koophuizen in Groningen of omgeving te gaan bekijken? Hartstikke goed! Lees onderstaande tips en u bent optimaal voorbereid voor een succesvolle kijkdag!

Kijkers: ga goed voorbereid op pad

De Open Huizendag is bedoeld om verkopers en kopers op een laagdrempelige manier met elkaar in contact te brengen. En daar is die open dag heel geschikt voor! Echter, in een woningmarkt waarbij het woningaanbod achter blijft bij de vraag, kan het voor kopers wel een extra uitdaging zijn. Een goed voorbereide koper heeft dan veelal een streepje voor. Naast het plannen van een handige route waarmee u zoveel mogelijk huizen kunt bekijken, is het lezen van onderstaande tips een aanrader.

Kent u uw financiële mogelijkheden? 
Voordat u een woning gaat bekijken is het goed te weten wat u kunt betalen. Als u dan een bod wilt doen op een huis, dan weet u ook zeker dat dat een verantwoord bod is. Een hypotheekcheck doen, nog voor komende zaterdag? Neem contact met ons op en Klaas en Miriam doen hun uiterste best om antwoorden te geven op de financiële vragen die er zijn. Vul het contactformulier in op onze site, stuur een mail naar info@pandomo.nl of neem contact op via 050-8533733 (telefonisch of via whatsapp). 

Ligt uw woonwensenlijstje al klaar? 
Wat zijn voor u de belangrijkste redenen om op zoek te zijn naar een ander huis? Een tuin, een extra slaap/studeerkamer, een meer enrgiezuinige woning of wilt u graag wonen in een specifieke wijk of straat? Als u rondkijkt in een ander huis is het handig om vooral aandacht te hebben voor die woonwensen. 

Kijk zelf goed rond
Laat u zich tijdens de bezichtiging niet te veel rondleiden, maar kijk vooral ook zelf rond in het huis; van zolder tot kruipruimte. Gaat u meerdere huizen bekijken? Vergelijk en beoordeel deze dan op dezelfde punten.

Bekijk wat er mogelijk is met de ruimte
Let tijdens een bezichtiging niet te veel op de meubels en de inrichting van de woning. Belangrijker is om een goede indruk te krijgen van de ruimte zelf. Is de indeling van de woning goed? Zou u het zo laten of moet er verbouwd worden? Zijn er mogelijkheden voor een uitbouw? Houd in dat geval rekening met extra kosten voor een verbouwing.

Check de staat van het schilderwerk en de kozijnen
Bekijk de staat van de kozijnen en het schilderwerk. Bedenk je dat achterstallig onderhoud kosten met zich meebrengt. Meer weten over de staat van de woning? Laat dan een bouwtechnische keuring uitvoeren.

Vergeet de onderzoeksplicht niet
Vraag tijdens de bezichtiging of het huis gebreken heeft en kijk zelf ook goed rond. Als koper heeft u een onderzoeksplicht, de verkoper heeft een mededelingsplicht. Let bijvoorbeeld op tocht op zolder, vocht in de kruipruimte of vochtplekken in de badkamer.

Bekijk de apparaten
Maak een rondje langs de apparaten (ook van de keuken) in de woning. Ga bijvoorbeeld na hoe oud de cv-ketel is en wat de staat is van de keukenapparatuur. Houd eventueel rekening met kosten voor vervanging.

Ontdek de buurt
Bekijk voor of na de bezichtiging de omgeving of buurt waar de woning staat. Door een korte wandeling te maken kunt u al een goede indruk krijgen. Zijn alle voorzieningen die u belangrijk vindt aanwezig? Is er een supermarkt in de buurt en is er voldoende parkeergelegenheid? Controleer dit vooraf, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Stel vragen
Het klinkt als een open deur, maar vergeet vooral niet om vragen te stellen. U wilt natuurlijk zoveel mogelijk informatie verzamelen over de woning, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Gerelateerde berichten

    Geen resultaten gevonden