Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de bouw van een kleinschalig appartementengebouw aan Parkzijde in de Oosterparkwijk. De verwachting is dat de oplevering van de 7 appartementen in maart plaats zal vinden. Alle 7 appartementen zijn beschikbaar voor verhuur. De vanaf huurprijs van € 925,- is inclusief servicekosten en exclusief gas, water, elektra en tv/internet.

Huren aan Parkzijde, Oosterparkwijk

Wonen aan Parkzijde, op de hoek van Parkzijde/Merelstraat betekent wonen in een parkachtige omgeving met het UMCG op loopafstand. Het is bovendien een fijne woonplek met veel voorzieningen binnen handbereik. Elk appartement heeft een lichte woonkamer met open keuken (voorzien van inbouwapparatuur), een aparte slaapkamer en een nette badkamer met douche en toilet. Elk appartement is bovendien voorzien van een privé balkon (gelegen op het Noordoosten) met uitzicht op het park. Ziet u zich er al zitten in de ochtendzon met een kopje koffie?

De specificaties op een rij

  • Beschikbaar vanaf maart 2019
  • Appartementen worden gestoffeerd opgeleverd
  • Alle appartementen zijn voorzien van 1 slaapkamer
  • 4 Appartementen hebben privé inpandige berging
  • Gratis parkeren in de buurt

Het huuraanbod:
Parkzijde 17: Het appartement links, met 2 verdiepingen en eigen entree, circa 56m² €995.-
Parkzijde 18: begane grond, links, circa 55m² €925.-
Parkzijde 19: begane grond, rechts, op de hoek, circa 55m² €925.-
Parkzijde 20: 1e verdieping, links, circa 55m² + prive berging van 3m² €950.-
Parkzijde 21: 1e verdieping, rechts, op de hoek, circa 55m² + prive berging van 3m² €950.-
Parkzijde 22: 2e verdieping, links, circa 55m2² + prive berging van 3m² €975.-
Parkzijde 23: 2e verdieping, rechts, op de hoek, circa 55m² + prive berging van 3m² €995.-

Alle appartementen hebben een balkon van 3m2. Allen het grootste appartement heeft een balkon van 5m2. Alle huurders kunnen gebruik maken van een gemeenschappelijke, inpandige fietsenberging.

Binnenkort presenteren we meer foto’s van de woningen op onze website en Funda. Omdat er op dit moment nog volop aan de afronding van de bouw wordt gewerkt, is de verwachting dat we vanaf medio februari bezichtigingen kunnen inplannen. Op deze pagina leest u de informatie die we voor nu beschikbaar hebben.

Wonen in de Oosterparkwijk

De Oosterparkwijk is een levendige wijk waar jong en oud met plezier met en naast elkaar wonen. Een karakteristiek aspect van de wijk zijn de vijf kleine buurtjes die elk hun eigen charmes hebben. Deze buurtjes zijn de Gorechtbuurt, Vogelbuurt, Bloemenbuurt, Florabuurt en Damsterbuurt.

De Oosterparkwijk is een ruim opgezette, vooroorlogse wijk, ten oosten van het centrum van de stad Groningen. De stadswijk is vooral voorzien van Amsterdamse School architectuur. Ook de nieuwbouw woningen zijn in deze stijl gebouwd, zodat ook die huizen goed bij de uitstraling van de wijk. Van oudsher was de Oosterparkwijk een arbeiderswijk. Dit is nu nog terug te zien in straatnamen als ‘Oliemuldersweg’ of ‘Zaagmuldersweg’. In de Oosterparkwijk wordt de laatste jaren hard gewerkt aan het vernieuwen en opknappen van de buurt. Door de nieuwbouw en renovatie van de wijk is er nu een goede mix van koop- en huurwoningen. Dit maakt de wijk aantrekkelijk voor zowel gezinnen als singles. 

De Oosterparkers 

Een leuk aspect van de wijk is de hechte band tussen de Oosterparkers. Buurtbewoners groeten elkaar en men legt gemakkelijk contact met elkaar. Vele gezinnen wonen al jaren op dezelfde plek, omdat ze het wonen nog altijd als zeer prettig wordt ervaren. Al lenige jaren is er ruime aandacht voor wijkvernieuwing. Daarbij is onder meer nieuwbouw voor gezinnen gerealiseerd, waardoor de Oosterparkwijk een wijk blijft waar jong en oud met veel plezier kunnen blijven wonen. De komst van dit nieuwe appartementengebouw draagt daar uiteraard ook aan bij!

Voorzieningen

Het groen, de waterpartijen met rijk begroeide oevers met bankjes, wandelpaden, speelveldjes, grasvelden en vele oude bomen kenmerken de Oosterparkwijk.  Voor de boodschappen kunt u prima in de wijk zelf terecht, maar de voorzieningen van de binnenstad zijn ook op enkele fietsminuten afstand.

Bereikbaarheid

De ligging nabij het centrum en de goede bereikbaarheid maken de wijk zeer aantrekkelijk. Door de ringweg is de Oosterparkwijk goed te bereiken vanuit andere delen van de stad Groningen en heeft hierdoor goede uitvalswegen. Met de fiets staat u binnen 5 minuten in het centrum van Groningen! Ook is de wijk met verschillende buslijnen goed te bereiken.

Gerelateerde berichten

    Geen resultaten gevonden